BiH će za EYOF 2019. u Sarajevu izdvojiti pola miliona KM

Fena
BiH će za EYOF 2019. u Sarajevu izdvojiti pola miliona KM
Arhiva / Ilustracija
Iako je u fokusu bilo usvajanje izmjena Zakona o akcizama, zahvaljujući kojima će porasti cijene nafte, naftnih derivata i lož ulja, Vijeće ministara BiH donijelo je odluke i o raspodjeli 1.458.528,40 KM.

Naime, riječ je o sredstvima tekuće rezerve za 2016. godinu, čija raspodjela i korištenje su određeni kroz Informaciju Ministarstva finansija i trezora, koja će biti upućena Parlamentarnoj skupštini BiH.

Od tih sredstava 598.938 KM odnosi se na odobrena sredstva data na raspolaganje po odlukama Vijeća ministra BiH, a 359.590,40 KM odnosi se na interventno korištenje tekuće rezerve na osnovu pojedinačnih odluka članova Predsjedništva BiH.

Zaista pozitivna je i odluka da se 500.000 KM rezervira za sufinansiranje Europskog zimskog olimpijskog festivala za mlade 2019. (EYOF), koji će biti održan u našoj državi, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije