BHMeteo najavio jake pljuskove sa grmljavinom: Evo koji su krajevi prvi na udaru

0
Radiosarajevo.ba
BHMeteo najavio jake pljuskove sa grmljavinom: Evo koji su krajevi prvi na udaru
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Pljusak u Sarajevu

Facebook stranica BHMeteo je objavila najnoviju vremensku prognozu za Bosnu i Hercegovinu.

Od večeras postepeno jačanje južnih i jugozapadnih visinskih strujanja, koja će nam u utorak, 21. maja, donijeti u većem dijelu zemlje povremeno umjeren do na udare jak jugo i značajnije količine saharskog pijeska i prašine u zraku. Uz sve to i izrazito nestabilno vrijeme uz mjestimično kišu, pljuskove sa grmljavinom i nepogode.

Prvi na udaru mjestimično jačih pljuskova sa grmljavinom moguće da će se naći dijelovi Krajine, već u jutarnjim satima sutrašnjeg dana. Kasnije, od sredine dana i poslijepodne glavna zona nestabilnosti će biti uz Krajinu, sjever i sjeveroistok Bosne.

Oštra reakcija Rame Isaka: 'Plaćat ću kazne, ali zastave s ljiljanima odreći se neću'

Oštra reakcija Rame Isaka: 'Plaćat ću kazne, ali zastave s ljiljanima odreći se neću'

Posebno se to odnosi na područja koja su uz rijeku Savu, gdje se u poslijepodnevnim satima mjestimično očekuju jači pljuskovi sa grmljavinom i nepogode uz led, jak vjetar i veću količinu kiše za kratko vrijeme.

U večernjim satima utorka i jugozapad Bosne te Hercegovina, prodorom hladne fronte sa zapada, mogu očekivati mjestimično jače pljuskove i grmljavinu.

Najmanje padavina uz rijeđu pojavu kiše ili pljuska se očekuje sutra u većem dijelu centralne i istočne Bosne zbog fenskog uticaja južnog strujanja i isušivanja zraka.

U noći na srijedu, 22. maja, postepeno smirivanje vremena, ali poslijepodnevni sati srijede donose nove mjestimične pljuskove sa grmljavinom i nepogode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije