Poznati meteorolog objavio prognozu do kraja maja. Mnogima se neće dopasti

0
Radiosarajevo.ba
Poznati meteorolog objavio prognozu do kraja maja. Mnogima se neće dopasti
Foto: Radiosarajevo.ba / Lijepo vrijeme / Ilustracija

Meteorolog amater Marko Čubrilo, čije prognoze prati cijeli region, objavio je na svom Facebooku šta nas čeka kad je vremenska prognoza u pitanju i kada tačno možemo da očekujemo jače nepogode.

Za početak, Marko Čubrilo je prognozirao šta nas čeka u nedjelju - drugi dan vikenda...

"Drugog dana vikenda biće još malo toplije, ali od sredine dana sa širenjem uticaja novog ciklona ponovo slijedi destabilizacija atmosfere uz grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode. Nestabilnosti će se prvo pokrenuti nad jugozapadnim, južnim i zapadnim dijelovima regiona, dok se uvečer i u noći ka ponedjeljku očekuju i nad ostalim predjelima, posebno na sjeveru regiona", piše Čubrilo.

Zbogom, dobri čovječe: Sarajevski medicinari tužnom kolonom odali počast Aldinu Subašiću

Zbogom, dobri čovječe: Sarajevski medicinari tužnom kolonom odali počast Aldinu Subašiću

Od ponedjeljka onda još nestabilnije vrijeme, a posebno posebno oko 21. maja kada će biti uslova i za češće vremenske nepogode.

"Tokom naredne nedjelje veoma nestabilno uz čestu pojavu grmljavinskih pljuskova, koji lokalno mogu biti i vrlo obilni uz pojavu tuče/grada, jake kiše, olujnog vjetra i snažnog sijevanja.

Najintenzivnije nestabilnosti se očekuju u utorak i srijedu kada će biti veoma povoljnih uslova i za lokalne vremenske nepogode. U ponedjeljak i u utorak prije podne duvat će južni vjetar, u košavskom području ponovo pojačan, dok će zatim početi slab do umjeren, a u zoni pljuskova na kratko vrlo jak sjeverozapadni vjetar.

Iskoristite sunčano jutro,  meteorolozi za popodne najavljuju grmljavinu. Evo u kojim dijelovima BiH

Iskoristite sunčano jutro, meteorolozi za popodne najavljuju grmljavinu. Evo u kojim dijelovima BiH

Početkom nedjelje toplo uz maksimme od +18 do +31 stepen Celzijusa, ali od 21. maja svježije uz maksimume od +13 do +23 stepena Celzijusa.

Signal za otopljenje se javlja tek pred sam kraj mjeseca, a do tada veoma nestabilno, tipično majsko vrijeme uz smjenu sunca i čestih, lokalno i veoma jakih grmljavinskih nestabilnosti”, napisao je meteorolog Marko Čubrilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije