BHMeteo najavio 'blic' zahlađenje, a potom promjenu vremena: Temperature će biti i do 30°C?

0
Radiosarajevo.ba
BHMeteo najavio 'blic' zahlađenje, a potom promjenu vremena: Temperature će biti i do 30°C?
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Meteorolozi sa stranice BHMeteo u novoj prognozi najavili su da nas sutra 24. marta, očekuje osjetno zahlađenje uz prolazno padavine, kiša te snijeg u brdsko-planinskim krajevima.

"Kao i do sada zahlađenje će biti samo na blic. Od početka iduće sedmice strujanja okreću na južna uz osjetno zatopljenje. Prema kraju marta sve toplije, u zadnjim danima mjeseca idemo uveliko u kratke rukave, lokalno do 30°C.

Nakon današnjeg poprilično toplog dana kojeg je obiljezila južina, sunce te postepeno naoblačenje sa zapada, uskoro promjena vremena. Sa sjeverozapada nam se približava hladna fronta. Sa sobom donosi zahlađenje i prolazno padavine. Zahvatiće najprije sjeverozapadne i sjeverne krajeve Bosne, već tokom predstojeće noći, a zatim će se brzo tokom nedelje premjestiti prema jugu zemlje", naveli su iz BHMeteo.

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Kao pokazatelj dolaska fronte posvuda će zapuhati prolazni pojačan sjeverac uz brzi pad temperatura vazduha.

"Uz pad temperatura kiša će najprije na planinama prelaziti u snijeg, a u zoni jačih padavina lokalno i do 500-600mnv. Ponajprije u oblasti Dinarida, centralne i istočne Bosne. Količinski bez nekih znacajnijih padavina tokom sutrašnjeg dana a i brzo bi prolazile obzirom da fronta svoj posao završava do večernjih sati. U noći na ponedeljak postepeno razvedravanje sa sjevera i zapada.

Tokom ponedeljka (25. mart) umjereno do pretežno sunčano, samo još rijetko poneki pljusak kiše, odnosno snijega u višim krajevima. U jutarnjim satima na zapadu Bosne lokalno slab mraz, a tokom dana već pomalo toplije.

Od utorka (26. mart) osjetno zatopljenje uz južinu. U početku više oblaka i nestabilno sa povremeno kišom, češčom u Hercegovini i zapadu Bosne. Više stabilnog i sunčanog vremena očekuje se prema zadnjim danima marta kada bi se dnevne temperature približile 30°C", navode iz BHMeteo.

Sutra(24.03.) nas očekuje osjetno zahlađenje uz prolazno padavine, kiša te snijeg u brdsko-planinskim krajevima. Kao i...

Posted by BHMETEO.ba on Saturday, March 23, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije