Vremenska prognoza za vikend. Stiže promjena vremena i snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

1
Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza za vikend. Stiže promjena vremena i snijeg, evo u kojim dijelovima BiH
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Meteorolozi najavljuju novi snijeg

U našoj zemlji u subotu ujutro, 23. marta, pretežno vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -2; Bjelašnica -1; Livno 1; Bugojno, Srebrenica 2; Ivan Sedlo, Sanski Most, Široki Brijeg, Zenica 3; Banja Luka, Sarajevo, Tuzla 4; Doboj 6; Bijeljina, Trebinje 7; Mostar 8; Gradačac, Neum 11; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je niži od normalog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje poslije podne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20, u sjevernim područjima Bosne do 22 °C.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje poslije podne. Dnevna temperatura zraka oko 16 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza relativno je nepovoljna. Nestabilne vremenske prilike, praćene padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Opšta slika dodatno će se pogoršati sa noćnim satima, izraženije u zapadnoj i sjevernoj Bosni.

Objavljena je prognoza do utorka:

U nedjelju 24. 3. 2024., oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima koji mogu biti praćeni grmljavinom. U područjima iznad 900 m očekuje se sunježica ili snijeg. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 3 do 9, u Hercegovini od 12 do 18 °C.

Norveški meteorolozi najavljuju radikalnu promjenu vremena u BiH: Od +18 do minusa za nekoliko dana

Norveški meteorolozi najavljuju radikalnu promjenu vremena u BiH: Od +18 do minusa za nekoliko dana

U ponedjeljak 25. 3. 2024., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 16 °C. 

U utorak 26. 3. 2024. , umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili tokom noći lokalno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 8 do 14, u sjevernim područjima Bosne do 18 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije