Meteorolozi najavili novu promjenu vremena. Zahlađenje, pad temperature, a za vikend stiže i snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili novu promjenu vremena. Zahlađenje, pad temperature, a za vikend stiže i snijeg
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Građani u šetnji sunčanim Sarajevom

U Bosni i Hercegovini u četvrtak ujutro, 21. marta, pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -5; Bjelašnica -4; Drvar -2; Bugojno, Ivan Sedlo i Srebrenica -1; Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 0; Banja Luka, Bijeljina, Livno i Sarajevo 1; Bihać, Doboj i Prijedor 2; Mostar i Trebinje 5; Gradačac 6; Neum 8°C.

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Naoblačenje sa zapada koje će usloviti slabu kišu se očekuje tokom noći na petak. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

Makedonka Svetlana Mojsov na TIME100 listi najuticajnijih: Obilježila je medicinsku historiju

Makedonka Svetlana Mojsov na TIME100 listi najuticajnijih: Obilježila je medicinsku historiju

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će se osjećati ugodnije, biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Sa blagim zatopljenjem u jutarnjim satima, dužim sunčanim intervalima i osjetnijim porastom temperatura zraka tokom dana, tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. U noći, pod uticajem nadolazeće promjene i nestabilnog vremena, opšta slika djelimično će se pogoršati.

[twitter]https://twitter.com/FHMZBIH/status/1770712102962934201[/twitter]

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U petak 22.3.2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom ili kratkotrajnim lokalnim pljuskom. Slabih lokalnih pljuskova može biti i na području Hercegovine u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C. 

U subotu 23.3.2024. u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada koje će donijeti padavine se očekuje tokom noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

Meteorolozi najavljuju novi snijeg u BiH: Evo kakvo vrijeme nas očekuje u sedmici pred nama

Meteorolozi najavljuju novi snijeg u BiH: Evo kakvo vrijeme nas očekuje u sedmici pred nama

U nedjelju 24.3.2024. u Bosni i Hercegovini djelomično vedro uz kišu i pljuskove. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno i sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar će postepeno mijenjati smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. 

U ponedjeljak 25.3.2024. u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije