Meteorolozi najavili temperature do 25 °C, a potom promjenu vremena: Bit će i snijega na planinama

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili temperature do 25 °C, a potom promjenu vremena: Bit će i snijega na planinama
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kišna noć u Sarajevu

Do kraja ove sedmice biće još padavina, prve od sutra navečer a druge u nedjelju, 24. marta. U subotu najtoplije uz lokalno moguće ljetnih +25 °C, objavili su meteorolozi sa stranice BHMeteo.

"U četvrtak ujutro lokalno moguć mraz, a po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Kasnije veći dio dana se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Krajem dana sa sjeverozapada postepeno naoblačenje koje će u večernjim satima donijeti najprije Krajini kišu.

Jutarnja temperatura u četvrtak -2 do 4, lokalno do 6 °C. Dnevna temperatura 15 do 21, u Krajini lokalno do 23 °C. Vjetar slab do umjeren većinom sjeverni i sjeverozapadni, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni smjer", naveli su.

Još jedna divna vijest za Sarajevo: Baščaršija proglašena Blagom evropske filmske kulture

Još jedna divna vijest za Sarajevo: Baščaršija proglašena Blagom evropske filmske kulture

Od noći na petak pa do petka poslijepodne uz naoblačenje kiše će biti u većem dijelu zemlje. Na višim planinama lokalno može biti malo snijega. Krajem dana padavine prestaju, a navečer će dolaziti do postepenog smanjenja oblačnosti. Najviše padavina u Krajini uz većinom 3 do 7 mm, a najmanje u Hercegovini gdje tokom petka moguće da bude dužih sunčanih perioda.

"Jutarnja temperatura u petak 4 do 8, lokalno do 10 °C. Dnevna temperatura 12 do 18, u Hercegovini 17 do 22 °C. Vjetar sla do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i toplo. Navečer i u noći na nedjelju postepeno porast oblačnosti sa sjeverozapada. Jutarnja temperatura u subotu 2 do 6, lokalno do 10 °C. Dnevna temperatura 16 do 22, lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 25 °C. Vjetar većinom umjeren do lokalno na udare jak jugozapadni.

Nedjelja će uz naoblačenje donijeti padavine širom zemlje. Kišu, a na planinama snijeg. Zahladit će. U ponedjeljak padavine prestaju uz razvedravanje, a od utorka prema trenutnim prognozama strujanja će okretati na jugozapadna uz porast temperature ali bi se zadržalo i dalje promjenjivo vrijeme", navode iz BHMeteo.

Do kraja ove sedmice biće još padavina, prve od sutra navečer a druge u nedjelju(24.03.). U subotu najtoplije uz lokalno...

Posted by BHMETEO.ba on Wednesday, March 20, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije