BiH / BH Telecom zlatni sponzor EYOF-a: Omogućit ćemo da se šalju lijepe vijesti iz BiH

24. 01. 2019. u 14:13:00 Fena

Shares: 1

Kompanija BH Telecom postala je "zlatni" sponzor Evropskog zimskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), koji počinje 9. februara u gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Direktor kompanije EYOF 2019. Senahid Godinjak naglašava da u tehničko – poslovnoj saradnji s kompanijom BH Telecom EYOF dobija partnera koji garantuje da će sve zahtjevne operacije u pripremama za takmičenja i podrška u IT sektoru biti urađeno na visokom nivou.

Godinjak ističe da se radovi na organizaciji EYOF-a privode kraju, da sve teče planiranom dinamikom, te da su borilišta spremna.

"Vjerujemo da ćemo u najboljem svjetlu predstaviti naše gradove i zemlju", kazao je Godinjak.

BH Telecom je obezbijedio i posebno izdanje „Ultra start paketa“ mobilnih usluga koji će biti dostupan učesnicima EYOF-a i posjetiocima naših gradova i planina. Paket obuhvata „prepaid“ karticu s neograničenom količinom mobilnih podataka s maksimalnom brzinom prilagođenom učesnicima EYOF-a, a bit će dostupan za kupovinu u Olimpijskom selu.

V.d. direktor BH Telecoma Sedin Kahriman naglašava da je ovoj kompaniji velika čast i obaveza što je dio priče i projekta koji će vratiti olimpijski duh u BiH.

"Pripala nam je organizacija telekomunikacionog sadržaja. Obezbijedit ćemo da svi učesnici i posjetioci imaju mogućnosti da putem svojih uređaja i telekomunikacionih kanala u cijeli svijet šalju lijepe vijesti i slike iz Sarajeva. Siguran sam da će Sarajevo biti centar pozitivne energije i priča", izjavio je Kahriman.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ističe da Grad Sarajevo i Bosna i Hercegovine nisu zaboravili da organizuju velike događaje.

"U BiH imamo velikih, svjetski priznatih kompanija koje mogu dorpinjeti organizaciji ovakvih događaja. BH Telecom je jedna od takvih kompanija i oni su to prepoznali. Nekom se 2017. godine desio lapsus pa smo izgubili organizaciju EYOF-a i mi smo tu da to ispravimo. Vjerujem da će nam BH Telecom nastaviti biti podrška u organizaciji ovakvih događaja",  zaključio je Skaka.

NEMA KOMENTARA