Skaka: Mladi su naša najvrednija investicija, te im moramo posvetiti prostor i vrijeme

Radiosarajevo.ba
Skaka: Mladi su naša najvrednija investicija, te im moramo posvetiti prostor i vrijeme
Foto: Grad Sarajevo / Gradonačelnik Skaka razgovarao sa bosanskohercegovačkim zvaničnicima

Ceremonija otvaranja EYOF-a koja će se održati 10. februara u 19 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase sve nam je bliža, a pripreme za nju su intenzivirane.

Svi uključeni u organizaciju ponudili su svoje maksimalne kapacitete u želji da ovaj prvorazredni događaj prođe u savršenom redu i da iz Sarajeva u svijet pošaljemo sliku na koju ćemo biti ponosni.

Tako je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka jučer na zajedničkom sastanku razgovarao sa bosanskohercegovačkim zvaničnicima. Tom prilikom je dogovoreno da okupljeni 08. februara, dakle dva dana prije ceremonije otvaranja EYOF-a, provedu dan sa mladima.

Tema je „Stvarajmo zajedno – živimo olimpijski duh!“.

Gradonačelnik Skaka je pozvao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, ministricu kulture i sporta u Vladi FBiH Zoru Dujmović, pomoćnika ministrice porodice, omladine i sporta u Vladi RS-a Dragana Jaćimovića, ministra privrede Kantona Sarajevo Harisa Bašića, potpredsjednika Olimpijskog komiteta BiH Izeta Rađu, predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igora Gavrića, gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića, predsjednika Skupštine Istočnog Sarajeva Miroslava Lučića i direktora JP EYOF d.o.o. Senahida Godinjaka da tog dana odvoje svoje vrijeme i posvete se našoj mladosti, čemu su se svi jako obradovali.

Gradonačelnik je istakao da sve što se radi, radi se zbog mladih.

„Oni su naša budućnost. Svaka investicija u mlade se u konačnici isplati, oni su naša najvrjednija investicija i prioritet. Zato ne želim da žalimo ni vrijeme ni prostor koji ćemo podijeliti sa njima. Osmog februara, dan pred dolazak dragih gostiju Grada Sarajeva na ceremoniju otvaranja EYOF-a, bit će vrijeme koje ćemo posvetiti razgovorima i druženju sa našom omladinom, sa željom da ih čujemo i razumijemo u njihovom stvaranju svijeta“, naglasio je Skaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije