EYOF će biti otvoren na Koševu, a zatvoren na stadionu Slavije u Lukavici

Radiosarajevo.ba
EYOF će biti otvoren na Koševu, a zatvoren na stadionu Slavije u Lukavici
Treća sjednica Organizacionog odbora za Europski omladinski olimpijski festival (EYOF) koji će se naredne godine održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Sjednici u hotelu Termag na Jahorini su prisustvovali, između ostalih i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo, direktor EYOF 2019 d.o.o.

Senahid Godinjak, predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa te Vlade Federacije BiH i Vlade Republike Srpske.

Članovim OO prezentirane su dosadašnje aktivnosti te je ocijenjeno kako pripreme idu ohrabrujućom dinamikom i u skladu s planovima. 

Donesena je odluka da se otvaranje ovoga velikog sportskog događaja, najmasovnijeg od Zimske olimpijade 1984. održi na Olimpijskog stadionu Asim Ferhatović Hase, a zatvaranje na stadionu Slavije u Lukavici.

Olimpijski plamen će ponovo biti zapaljen na najvećem stadionu u BiH, a s njime će stići i pozitivne sportske emocije i natjecateljski duh, istaknuto je tokom sastanka.

Zaključeno je da će se sjednice Organizacionog odbora u narednom periodu održavati češće kako bi intenzivirala dinamika pripremnih aktivnosti. EYOF će, kako se očekuje okupiti više od 1.500 učesnika iz skoro 50 europskih država koji će se takmičiti u zimskim sportovima na nekoliko borilišta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije