BH Pošta izdala poštansku marku posvećenu Lani Pudar: Simbol sportskih dostignuća i ponosa BiH

2
Radiosarajevo.ba
BH Pošta izdala poštansku marku posvećenu Lani Pudar: Simbol sportskih dostignuća i ponosa BiH
Foto: JP BH Pošta/Facebook / Lana Pudar na poštanskoj marki BH Pošte

BH Pošta ponosno je izdala posebnu poštansku marku posvećenu Lani Pudar, našoj istaknutoj plivačici koja je nedavno osvojila tri zlatne medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Ovo izdanje, koje nosi temu "Euromed Postal - Sportovi na Mediteranu", simbolizuje podršku i priznanje za izvanredne sportske uspjehe Lane Pudar.

Rođena u Mostaru, Lana Pudar je postavila rekorde u šest disciplina delfin i osvojila je srca javnosti svojim impresivnim nastupima. Njeni uspjesi na Evropskom juniorskom prvenstvu 2023. godine obuhvataju tri zlatne medalje i postavljanje novih rekorda evropskih juniorskih prvenstava u sve tri discipline delfin.

Parlament BiH danas odlučuje o sudbini ministra sigurnosti: Hoće li Nenad Nešić biti smijenjen?

Parlament BiH danas odlučuje o sudbini ministra sigurnosti: Hoće li Nenad Nešić biti smijenjen?

Osim toga, Lana je također osvojila srebrnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2023. godine te je ostvarila normu za učešće na predstojećim Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu.

Filatelističko izdanje BH Pošte, sa nominalnom vrijednošću od 3,20 KM, predstavlja svojevrstan kulturno-sportski doprinos, čime se Lana Pudar pridružuje prestižnom društvu ličnosti koje su zaslužile svoje mjesto na poštanskim markama.

💛Evropska prvakinja Lana Pudar na poštanskoj marki BH Pošte!💙 Poštansku marku na kojoj je naša evropska prvakinja Lana...

Posted by JP BH POŠTA on Monday, July 15, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije