BH Pošta donirala 100.000 KM Zemaljskom muzeju BiH i Memorijalnom centru Potočari

0
Promotivni tekst
BH Pošta donirala 100.000 KM Zemaljskom muzeju BiH i Memorijalnom centru Potočari
Foto: BH Pošta / S potpisivanja ugovora

Danas je generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić u Sarajevu svečano potpisao Ugovor o donaciji s predstavnicima Zemaljskog muzeja BiH i Memorijalnog centra Potočari.

Riječ je od donacijama koje je BH Pošta Odlukom o odobrenju donacija pravnim licima u 2020. godini na osnovu ostvarene dobiti u 2019. godini odlučila dodijeliti za projekte za koje je procijenjeno da su od velike važnosti za ove institucije, ali i za društvo uopšte.

„Jako nam je važno zbog svih nas koji radimo u BH Pošti, zbog naših klijenata, zbog našeg okruženja pokazati da smo društveno odgovorni. To je za nas u BH Pošti već tradicija, običaj na koji smo ponosni kad dajemo podršku projektima, kad kroz sponzorstva, donacije, ulažemo u obrazovanje, nauku, sport, kulturu... kad doprinosimo u humanitarnim akcijama.

Ove smo godine sa 500.000 KM, odlučili pomoći 199 prijavljenih projekata iz oblasti sporta, kulture, socijalne pomoći i time jasno pokazati da cijenimo njihov rad i zalaganje za stvaranje boljeg životnog okruženja za sve naše građane. Takođe, željeli smo dati primjer i drugim uspješnim kompanijama i institucijama da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu one koji imaju misiju pomoći cjelokupnom društvu,” istakao je generalni direktor Mujić.

Zemaljskom muzeju BiH dodijeljeno je 50.000 KM, za održavanje stalne postavke kako bi ova institucija prije svega nastavila biti edukativni i kulturno-historijski centar cjelokupne prošlosti BiH, dok je Memorijalnom centru Potočari takođe donirano 50.000 KM za finansiranje istraživačkog projekta-elitocid imama.

Direktor Zemaljskog muzeja BiH, Mirsad Sijarić potpisao je Ugovor u ime ove institucije, te zahvalio BH Pošti na razumijevanju pozicije u kojoj se nalazi Muzej, pogotovo u vrijeme pandemije.

Predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari Šefket Hafizović, te direktor Emir Suljagić su potvrdili da je ova donacija došla u pravo vrijeme kako bi započeta istraživanja koja provodi ovaj Centar mogla biti završena.

BH Pošta kontinuirano posvećuje pažnju aktivnostima izvan svoje primarne djelatnosti, a koje pozitivno utiču na njeno radno, društveno i prirodno okruženje. Pružanjem podrške projektima od društvenog značaja, ulaganjem u obrazovanje, nauku, kulturu i sport, te kroz akcije humanitarnog karaktera, BH Pošta uspješno dokazuje i njeguje dugogodišnji status društveno-odgovorne kompanije.

Više detalja o svim podržanim organizacijama i projektima možete pročitati na: https://www.posta.ba/bhp/wp-content/uploads/2020/11/donacije-2020.pdf

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije