dm u saradnji s BH Poštom pokrenuo e-Shop u BiH

Radiosarajevo.ba
dm u saradnji s BH Poštom pokrenuo e-Shop u BiH

Osluškujući potrebe dm kupaca koji su u proteklom periodu iskazali interes za mogućnost online naručivanja proizvoda, dm je u saradnji s partnerom „JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo predstavio novu uslugu online narudžbe i dostave na adresu kupaca, ali i narudžbe s mogućnošću preuzimanja iste u jednoj od odabranih 15 dm prodavnica širom BiH.

Na web stranici eshop.posta.ba kupci mogu potražiti odabrane proizvode dm robnih marki ali i drugih brendova iz šest kategorija: bebe, domaćinstvo, dekorativna kozmetika i mirisi, hrana i dodaci prehrani, kućni ljubimci te lična njega uz njihove fotografije, opise i cijene.

"U proteklom periodu smo uvidjeli da narudžba proizvoda online putem nudi veliku prednost za kupce, koji u svakom trenutku iz udobnosti svoga doma mogu naručiti potrebne proizvode. U nastojanju da idemo u korak s trendovima, odlučili smo se pokrenuti e-Shop u suradnji s našim domaćim i pouzdanim partnerom „JP BH Pošta“ d.o.o Sarajevo. Vrlo smo ponosni na činjenicu da ćemo novom uslugom za kupce omogućiti kupovinu odabranih proizvoda iz dm asortimana na području cijele Bosne i Hercegovine – dakle, i u onim mjestima, u kojima dm još uvijek nema svoje trgovine. Nadamo se da će naši kupci isprobati novu mogućnost, a želja nam je da se približimo i novim kupcima - onima koji umjesto tradicionalnih kanala prodaje preferiraju nove", kazao je Damir Šlosel, direktor dm-a u BiH.

Istakao je i kako je e-Shop jednostavan za korištenje i omogućuje uvid u aktuelnu ponudu po asortimanima, što će, nada se, biti dodatni motiv kupcima.

Maksimalna vrijednost online kupovine je 500 KM, dok minimalna nije određena, a plaćanje se vrši gotovinom po preuzimanju narudžbe. Trošak dostave za proizvode u vrijednosti do 70 KM je 5,90 KM i snosi ga kupac, dok je za narudžbu u vrijednosti većoj od 70 KM dostava besplatna.

Osim klasične online narudžbe i dostave na kućnu adresu u cijeloj BiH, kupcima je na raspolaganju i opcija preuzimanja naručenih proizvoda u jednoj od 15 dm prodavnica širom BiH. U ovom slučaju, bez obzira na iznos narudžbe, ne postoji dodatni trošak za kupca.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 14 godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa 758 zaposlenika i 75 prodavnica u 44 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2018/19. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 188,2 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je preko 30 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije