Bh. policijske agencije moraju dostaviti izvještaje o radu i planove

Fena
Bh. policijske agencije moraju dostaviti izvještaje o radu i planove
Arhiva/Ilustracija / Sjednica prekinuta jer nije osiguran kvorum
Nezavisni odbor PSBiH usvojio je zaključak o bh. policijskim agencijama.

U okviru realizacije planskih aktivnosti za 2017. godinu, Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojio je zaključak kojim će od policijskih agencija na nivou BiH, čije aktivnosti spadaju u domen rada ovog Odbora, biti zatraženo da ovom nezavisnom tijelu PSBiH dostave svoje izvještaje o radu za proteklu, kao i planove rada za tekuću godinu.

Kako je zaključeno na današnjem zajedanju, Nezavisni odbor će na narednim sjednicama, u prisustvu rukovodilaca policijskih agencija na nivou BiH, obaviti raspravu o dostavljenim godišnjim izvještajima i planovima rada Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Granične policije BiH.

Nezavisni odbor primio je k znanju Informaciju sa sjednice Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, na kojoj su razmatrani Izvještaj o radu Nezavisnog odbora PSBiH za 2016. godinu i Plana rada Nezavisnog odbora PSBiH kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH za 2017. godinu.

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH na sjednici, održanoj 6. marta, nije usvojila Izvještaj o radu Nezavisnog odbora, a negativno mišljenje Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH podržao je i Predstavnički dom PSBiH na sjednici, održanoj 7. marta, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije