Bh. meteorolozi objavili prognozu: Za vikend nove padavine, kiša i snijeg!

0
Radiosarajevo.ba
Bh. meteorolozi objavili prognozu: Za vikend nove padavine, kiša i snijeg!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Meteorolozi sa stranice BHMeteo objavili su novu prognozu u kojoj najavljuju nove padavine, kišu i snijeg.

"Nastavljamo sa hladnijim i nestabilnim vremenom. U noći na subotu lokalno mraz, za vikend nove padavine, kiša i snijeg. Na planinama centralnog pojasa Bosne mogao bi pasti jedan od najvećih snjegova od početka godine", naveli su.

U petak prolazno stabilnije, tokom dana u većem dijelu zemlje uz sunčane periode. U noći na subotu postepeno naoblačenje sa zapada, oko ponoći oblaci bi zahvatili Krajinu, a do jutarnjih sati subote i ostatak zemlje.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

"Najviše vedrine u tom slučaju zadržalo bi se nad centralnim i istočnim dijelovima zemlje. Tako da u ranim jutarnjim satima subote mraz najviše prijeti Podrinju, dok bi svakim kilometrom zapadnije situacija bila nešto bolja", naveli su.

U subotu nakon hladnog i lokalno mraznog jutra, tokom dana pretežno oblačno.

"Kako dan bude odmicao pristizat će sve vise naoblake, a formiranjem plitkog ciklona u Jadranu i padavine. U poslijepodnevnim i večernjim satima kiša i snijeg u višim krajevima najprije će zahvatiti zapad zemlje, uz postepeno širenje na ostale krajeve. Sa dolaskom padavina tokom dana osjetno zahlađenje.

Meteorolozi objavili vremensku prognozu do ponedjeljka: Najavljen snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi objavili vremensku prognozu do ponedjeljka: Najavljen snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

U nedjelju nestabilno vrijeme uz kišu, susnježicu i snijeg širom zemlje. U planinskim krajevima zapadne, centralne i istočne Bosne obilne snjezne padavine uz formiranje snjeznog pokrivača 10-30 cm. U nizinama u početku bez snijega, dok bi daljim padom temperatura u večernjim satima kiša prelazila u snijeg i u pojedinim nizinama Bosne. Hladno, uz zimske temperature u većini krajeva.

Tokom ponedeljka padavine bi postepeno prestajale, ali bi se nestabilno vrijeme zadržalo i u nastavku naredne sedmice. Zasada bez naznaka skorijeg povratka ljetnih temperatura", saopštili su iz BHMeteo.

Nastavljamo sa hladnijim i nestabilnim vremenom. U noći na subotu lokalno mraz, za vikend nove padavine, kiša i snijeg....

Posted by BHMETEO.ba on Thursday, April 18, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije