BHMeteo objavio novu prognozu: Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu

0
Radiosarajevo.ba
BHMeteo objavio novu prognozu: Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu
Foto: Rain Alarm / Nevrijeme stiže u BiH

Meteorolozi sa stranice BHMeteo objavili su novu vremensku prognozu u kojoj navode da je hladni front do ovih trenutaka zahvatio čitav sjever Bosne i Hercegovine, donoseći jak do olujan sjeverac, nagli pad temperature te lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom.

"U narednim satima će se kretati postepeno ka jugu.

Večeras, formiranjem ciklona zapadno od nas, se očekuje intenziviranje padavina nad našim krajevima. Od večeras pa do srijede (17.04.) poslijepodne padavina će biti u većem dijelu zemlje, uz lokalno obilnije.

Holivudska zvijezda će voditi Eurosong 2024

Holivudska zvijezda će voditi Eurosong 2024

Daljim padom temperature, susnježice i snijega prolazno tokom noći na srijedu ili u srijedu ujutro lokalno može biti i u nizinama Bosne. U višim krajevima, iznad 600/700 mnv, lokalno se očekuje formiranje snježnog pokrivača visine između 2 i 10 cm do srijede poslijepodne", navode iz BHMeteo.

Na linku OVDJE možete uživo pratiti kretanje olujnog nevremena prema BiH.

16.04. - 16:45 | Hladni front je do ovih trenutaka zahvatio čitav sjever naše zemlje, donoseći jak do olujan sjeverac,...

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, April 16, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije