Bh. lideri pristižu u Srebrenicu: Pogledajte ko je među prvima

Radiosarajevo.ba
Bh. lideri pristižu u Srebrenicu: Pogledajte ko je među prvima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mirela i Denis Bećirović u Srebrenici

U Srebrenici se danas, 11. jula obilježava Dan sjećanja na genocid u Srebrenici koji je od ove godine proglašen međunarodnim. 

Kao i prethodnih godina u mjestu gdje je počinjen ovaj strašan zločin, okuplja se veliki broj ljudi, a među njima su i brojni bh. političari. 

Među prvima u Srebrenicu su danas stigli član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sa svojom suprugom Mirelom Bećirović, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sa svojim sinom Arnelom Isakom i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

Želite biti vojnik Oružanih snaga BiH? Ministarstvo prima čak 400 kandidata u profesionalnu službu

Želite biti vojnik Oružanih snaga BiH? Ministarstvo prima čak 400 kandidata u profesionalnu službu

U Srebrenicu je stigao i metropolit Mihailo koji svake godine dolazi da oda počast žrtvama genocida.

Metropolit Mihailo u Srebrenici
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Metropolit Mihailo u Srebrenici

Danas, 11. jula, u Srebrenici će se obaviti dženaza te će biti ukopani posmrtni ostaci 14 žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici. Pa će tako u Dolini bijelih nišana danas smiraj naći:

Guterres povodom 11. jula: Moramo se boriti protiv podjela i netolerancije

Guterres povodom 11. jula: Moramo se boriti protiv podjela i netolerancije

Hasib (Uzejir) Efendić, rođen 1931. godine, Ćamil (Uzejir) Efendić, rođen 1928. godine, Mehmed (Daut) Krdžić, rođen 1961. godine, Sabrija (Asim) Omić, rođen 1966. godine, Mušan (Ramo) Šiljković, rođen 1956. godine, Sakib (Ragib) Harbaš, rođen 1975. godine, Beriz (Omer) Mujić, rođen 1978. godine,

Ahmet (Ismet) Jašarević, rođen 1971. godine, Nevres (Mehmed) Salihović, rođen 1970. godine, Ibrahim (Muharem) Salkić, 1935. godine, Midhat (Adem) Bašić, rođen 1973. godine, Hajdin (Kadrija) Mustafić, rođen 1959. godine, Latif (Arif) Mandžić, rođen 1964. godine i Hamed (Ibrahim) Salić, rođen 1927. godine.

Na portalu Radiosarajevo.ba iz minute u minutu pratite dešavanja iz Bosne i Hercegovine, ali i reakcije iz cijelog svijeta na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije