Bh. građani uz pjesmu i vatromet ušli u Novu godinu: Slavlje u svim gradovima

Radiosarajevo.ba
Bh. građani uz pjesmu i vatromet ušli u Novu godinu: Slavlje u svim gradovima
Hiljade građana i posjetilaca Sarajeva prethodne noći uživale su u dočeku Nove godine uz neprikosnovenog Zdravka Čolića, koji je već prvom pjesmom zapalio atmosferu u glavnom gradu BiH.

Fotografije i snimci veselja sa ulica Sarajeva obišle su cijelu regiju, te oduševile sve građane koji su na otvorenom dočekali novu godinu u drugim gradovima Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Kosova...

Centralna manifestacije i doček nove godine na otvorenom u Sarajevu su upriličeni na trgu ispred Sarajevo City Centra, gdje su najprije okupljene zabavljali bend Last Location i DJ Drop Department. Nakon toga, na binu je izašla zvijezda večer - Zdravko Čolić koji je izvedbom hitova kao što su Gori vatra ili hitovi s njegovog novog albuma, naprosto zapalio atmosferu u centru glavnog grada BiH.

Također, Hiljade Zeničana i turista dočekali su Novu 2018. godinu na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, uz sjajnu zabavu i bend Miligram.

U centralnom programu u Zenici, koji je počeo u večernjim satima su nastupili DJ-evi, Gruver bend, a od 22 sata i beogradska grupa Miligram sa kojom su Zeničani, uz vatromet, ušli u 2018. godinu.

Uz pjesmu, ples, kuhano vino, šampanjac i vatromet te odlične lokalne izvođače koji su šetalištu Nikole Šubića Zrinskog razgalili hiljade Mostaraca i njihovih gostiju, proslavljen je ulazak u novu 2018. godinu.

Ovogodišnji doček organiziran je nakon deset godina "stanke", pa su svi oni koji su slavili na najdražoj gradskoj šetnici uživali u muzici Zostera, a ponajviše u nastupu Mostar Sevdah Reuniona koji ih je svojim pjevanjem uveo u novo ljeto.

Proslava je u Mostaru, uz relativno ugodnih 4 Celzijevih stupnjeva i lagani sjeverac, počela nastupom Mostar Rock School Blues banda, a završila nastupom Sinergije. Mostar

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije