Bez odgovora od Sebije Izetbegović i SDA o njenoj specijalizaciji

10
Radiosarajevo.ba
Bez odgovora od Sebije Izetbegović i SDA o njenoj specijalizaciji
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sebija Izetbegović

Pitanje vjerodostojnosti diplome generalne direktorice Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu Sebije Izetbegović postavlja se neko vrijeme.

Prema pisanju N1, Izetbegović je utvrdila da je u ratnim godinama specijalizaciju iz ginekologije, koju je započela u Sarajevu, nastavila u Zagrebu, u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. 

Poznati doktor Asim Kurjak rekao je kako Izetbegović nije završila specijalizaciju u Zagrebu, niti joj je on bio mentor.

“Ona je došla kod nas neposredno pred rat, imala je određene zdravstvene potrebe i ostala je nekoliko, tri ili četiri tjedna u klinici Medicinskog fakulteta Sveti duh u Zagrebu. Mi smo nju uključivali u neke naše znanstvene rasprave i gledala je naše pogone. I ja sam njen razvoj dalje pratio, nekakve direktne edukacijske forme, da je kod mene nešto studirala, nije bilo toga“, rekao je Kurjak tokom gostovanja na FACE TV.

Televizija N1 tražila je odgovor od Sebije Izetbegović, ali i Stranke demokratske akcije, te Medicinskog fakulteta. Međutim, nisu ga dobili.

Jedino su dobili odgovor od Neđada Mulabegovića, koji je u vrijeme kada je Izetbegović upisala postdiplomski, bio dekan Medicinskog fakulteta.

Kazao je je za specijalistički ispit odgovorno Federalno ministarstvo zdravstva. S druge strane, da procedure podrazumijevaju uvjerenje o položenim ispitima i indeks sa ocjenama i ovjerenim semestrima, što nije teško provjeriti. 

Napomenimo i da je lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković, tokom današnje konferencije u Sarajevu, rekao da će se uputiti zahtjev za provjerom diplome.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije