Bevanda odgovorio na prozivke SDA: Politizaciju ostavite za doba nakon koronavirusa

Radiosarajevo.ba
Bevanda odgovorio na prozivke SDA: Politizaciju ostavite za doba nakon koronavirusa
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Vjekoslav Bevanda

Ministar finansija u Vijeću ministara BiH Vjekoslav Bevanda odgovorio je Kolegiju SDA koji ga je optužio za opstrukcije pri raspodjeli sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za brzo finansiranje ublažavanja ekonomskih i drugih posljedica epidemije.

"SDA ne treba da podsjeća onoga ko sve vrijeme poštuje Ustav, zakon i dogovor šta da radi dalje. Kad mi zaključak bude zvanično dostavljen bit će ispoštovan", rekao je Bevanda za Srnu.

Kolegij SDA pozvao je danas Bevandu da "prestane sa opstrukcijama i u skladu sa obavezujućim zaključkom Vijeća ministara dostavi promisornu notu Centralnoj banci BiH kako bi se omogućilo korištenje raspoloživih sredstava MMF za brzo finansiranje u cilju ublažavanja ekonomskih i drugih posljedica pandemije".

Podsjetimo, Vijeće ministara na vanrednoj telefonskoj sjednici 24. aprila nije donijelo odluku o povlačenju sredstava Instrumenta za brzo finansiranje od MMF-a, a ministru finansija data su ovlaštenja za izdavanje promisorne note za povlačenje sredstava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije