Bespravna gradnja u Sarajevu: Općina Centar nije dala saglasnost za postavljanje reklamnih panoa

5
Radiosarajevo.ba
Bespravna gradnja u Sarajevu: Općina Centar nije dala saglasnost za postavljanje reklamnih panoa
Foto: Općina Centar / Bespravna granja u Sarajevu

Nakon što su se na području Sarajeva pojavile reklamne konstrukcije ispred Gradske tržnice i u blizini Centralne banke BiH, oglasila se Općina centar.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Na osnovu prijave građana o radovima u Ulici Ferhadija, desno od glavnog ulaza u Gradsku tržnicu, Inspektorat je obavio kontakt sa nadležnom službom i konstatovano je Općina Centar nije izdala rješenje za postavljanje reklamnog panoa na ovoj mikrolokaciji. Inspektorat će izvršiti inspekcijski nadzor i poduzeti aktivnosti za vraćanje lokaliteta u prvobitno stanje.

Sarajevo zablistalo u novom ruhu: Pogledajte kako izgleda Ferhadija

Sarajevo zablistalo u novom ruhu: Pogledajte kako izgleda Ferhadija

Također, kontrolom terena od strane Inspektorata Općine Centar utvrđeno je da je na pješačkoj komunikaciji ispred objekta Centralne banke Bosne i Hercegovine, odnosno u zaštitnom pojasu Ulice Maršala Tita, postavljen jednostrani reklamni pano. Naime, rješenje za postavljanje reklamnog panoa nadležna općinska služba izdala je za postavljanje reklamnog panoa u Ulici Alija Isaković, a ne na pješačkoj komunikaciji.

S tim u vezi, Inspektorat Općine Centar je analizom dostavljenog rješenja uočio niz neusklađenosti te je podnesen zahtjev nadležnoj Službi da izvrši izmjenu rješenja, na način da se uskladi tekstualni i grafički dio istog.

Bespravna granja u Sarajevu
Foto: Općina Centar: Bespravna granja u Sarajevu

Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica kontinuirano provodi aktivnosti u borbi protiv nelegalno postavljenih bilboarda, svijetlećih displeja i panoa, ali i bespravne gradnje i zauzimanja javnih površina općenito.

Koristimo priliku da još jednom uputimo apel svim investitorima da prije bilo kakvog početka radova pribave potrebne saglasnosti, te da se u toku izgradnje pridržavaju izdatih dozvola jer Općina Centar neće tolerisati nelegalnu gradnju na području ove lokalne zajednice", navodi se u saopćenju.

Ovim povodom se na Facebook profilu oglasio i Dragan Stevanović: "Provjereno. Ploča je postavljena suprotno izdatom odobrenju, a tijekom dana komunalna inspekcija će riješiti njegovo uklanjanje."

Reakcija Dragana Stevanovića
Foto: Facebook: Reakcija Dragana Stevanovića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije