Šta se može, a šta ne, projektovati na Vijećnici u Sarajevu: "Cijena reklame je 1.000 KM"

5
L. M.
Šta se može, a šta ne, projektovati na Vijećnici u Sarajevu: "Cijena reklame je 1.000 KM"
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Vijećnica

Na Vijećnici u Sarajevu je sinoć, 29. novembra, projektovana reklama domaće kompanije, na šta je burno reagirao dio bh. javnosti.

Nakon brojnih komentara kojima se osudio ovaj potez - "naučili smo da sve ima cijenu", "zašto pravite seljački bilbord od Vijećnice?" - korisnici Twittera prozvali su i gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić koja je, pak, kazala da za osvjetljenje Vijećnice nije nadležan Grad, već Javno preduzeće Sarajevo.

"Poštovani, za osvjetljenje Vijećnice nije nadležan Grad Sarajevo, niti uprava Javnog preduzeća odgovara meni za navedeno", napisala je u odgovoru na jedan tvit.

Otkrivamo o čemu će glasati zastupnici Narodne skupštine RS

Otkrivamo o čemu će glasati zastupnici Narodne skupštine RS

Međutim, na Twitteru je nastala polemika, a korisnici pišu, između ostalog, da je 'Dakle, za 1.000 KM prodana Vijećnica".

Kontaktirali smo i JP Sarajevo, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti: 

"U Gradskoj vijećnici je 23. novembra 2022. godine održan događaj svečanog obilježavanja 25. godišnjice kompanije ORBICO povodom čega je projiciran i vizual na fasadi Gradske vijećnice.

Za projekcije koje su komercijalnog karaktera nije potrebna saglasnost Grada Sarajevo, odnosno gradonačelnice.

Projekcije su u skladu sa Cjenovnikom JP Sarajevo d.o.o.  koji je utvrđen Odlukom Nadzornog odbora od 24. maja 2019. godine, te se realiziraju na zahtjev klijenta.

Reklama koja je 'osvanula' na Vijećnici
Foto: Facebok: Reklama koja je 'osvanula' na Vijećnici

U skladu s pomentuom Odlukom, od 2019. godine do danas, realizirane su brojne projekcije komercijalnog karaktera.

Cijena projekcije komercijalnog sadržaja na fasadi Gradske vijećnice u skladu s pomenutim Cjenovnikom je 1.000 KM + PDV.

Svaki zahtjev za projekciju se pojedinačno cijeni na osnovu uvjeta utvrđenih Odlukom Nadzornog odbora, što u praksi znači da nije moguće odgovoriti pozitivno svakom zahtjevu klijenta, te na Gradskoj vijećnici projicirati sadržaje neprimjerenog karaktera.

Napominjemo, finansijsko funkcionisanje Gradske vijećnice nije vezano za budžetski (državni ili gradski) novac. Gradska vijećnica je data na upravljanje Javnom preduzeću Sarajevo d.o.o., koje kao savremena organizacija svojim preduzetničkim, inovativnim i menadžerskim aktivnostima ostvaruje održivost i finansijsku stabilnost Vijećnice", naveli su u odgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Šta vi mislite o ovome - recite nam u anketi:

/ Anketa

Podržavate li da se reklame plaćaju kao projekcija na VIjećnici?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije