Benjamina Karić: Emela je heroina koju svi trebamo podržati i zadržati na poslu

10
Radiosarajevo.ba
Benjamina Karić: Emela je heroina koju svi trebamo podržati i zadržati na poslu
FOTO: Facebook / Benjamina Karić i Emela Mujanović

Emela Mujanović, pripadnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, javno je izrazila svoje nezadovoljstvo i razočaranje odlukom da se zabrani nošenje hidžaba u vojsci te objavila da uskoro iz tog razloga napušta Oružane snage BiH.

O njenom slučaju oglasila se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Njen status prenosimo u cijelosti:

Upoznajte tim iza BH Meteo: Marko Bogdanić i Sanel Avdić o tajnama vremenskih prognoza

Upoznajte tim iza BH Meteo: Marko Bogdanić i Sanel Avdić o tajnama vremenskih prognoza

"Hrabra Emela Mujanović, pripadnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine primorana je napustiti ovu instituciju zbog nošenja hidžaba.

Poražavajuća je vijest da nakon Emele neće ostati nijedna vojnikinja sa hidžabom u OSBiH. Sarajevo, grad koji baštini dugu tradiciju zajedničkog života, koji u svijet šalje poruku o slobodi, ličnoj i vjerskoj, ovo doživljava svojim porazom. Kao ponosna Sarajka, kao žena, kao gradonačelnica, neću i ne mogu šutiti o tome!

Hidžab nikada ne smije biti prekretnica u profesionalnom razvoju Emele i nijedne naše sugrađanke!
Hidžab je ponos i stil života, nikako barijera. Emela u ovoj borbi nije sama. Emela je školovana vojnikinja, Emela je majka tri djevojčice od 10, 8 i 7 godina. Emela je heroina koju svi trebamo podržati i zadržati na poslu koji voli i za koji se školovala".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije