Bećirović organizirao svečani prijem za bh. olimpijce: "Sportaši su svojevrsni ambasadori BiH"

5
Radiosarajevo.ba
Bećirović organizirao svečani prijem za bh. olimpijce: "Sportaši su svojevrsni ambasadori BiH"
Foto: Kabinet Denisa Bećirovića / Bećirović organizirao svečani prijem za Olimpijski komitet BiH i bh. olimpijce

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović organizirao je svečani prijem za predstavnike Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OKBiH) i članove olimpijskog tima sa XVII. Ljetnih olimpijskih igara u Parizu.

Prijemu su prisustvovali akademik Izet Rađo, predsjednik OKBiH, Said Fazlagić, generalni sekretar OKBiH; judo-reprezentativke Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić, njihovi treneri Branislav Crnogorac i Arijana Jaha; atletičar Mesud Pezer i njegov trener Mehmed Skender; plivačica Lana Pudar i njen menadžer Damir Đedović, te zvanični fotograf OKBiH Sanjin Hakalović.

Prema riječima čelnika Olimpijskog komiteta BiH, ovo je prvi prijem Olimpijskog komiteta i olimpijaca Bosne i Hercegovine u Predsjedništvu BiH.

U akciji kodnog naziva "Storm" uhapšen F.B. (30) iz Sarajeva zbog posjedovanja droge

U akciji kodnog naziva "Storm" uhapšen F.B. (30) iz Sarajeva zbog posjedovanja droge

Tokom razgovora, olimpijci su se zahvalili predsjedavajućem Predsjedništva Denisu Bećiroviću na konkretnoj podršci koju im je pružio u pripremi za odlazak na XVII. Ljetne olimpijske igre. U znak podrške takmičarima i Olimpijskom komitetu BiH, predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović je, neposredno pred početak olimpijskih takmičenja, posjetio Olimpijsko selo u Parizu i razgovarao s našim olimpijcima.

Bećirović je tokom svečanog prijema u zgradi Predsjedništva BiH uputio riječi zahvalnosti bosanskohercegovačkim sportistima zbog toga što su dostojanstveno predstavljali domovinu Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama. Dodao je kako sama činjenica da su naši sportisti ispunili olimpijsku normu govori o tome da se nalaze u društvu najboljih svjetskih takmičara. Imperativ je da Bosna i Hercegovina gradi jake državne institucije, uspješne i efikasne sportske saveze i dobro organiziran sistem takmičenja u svim sportovima, te da se prevaziđu političke blokade koje imaju za cilj da onemoguće finansiranje bosanskohercegovačkog sporta, a time i Bosne i Hercegovine na putu uspjeha, kazao je Bećirović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović je naglasio da su sportaši svojevrsni ambasadori Bosne i Hercegovine u svijetu, te da je neophodno pronaći sistemska rješenja koja će omogućiti očuvanje i razvoj bosanskohercegovačkog sporta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije