Bećirović o izbornim prevarama u Srebrenici: Ne smijemo se umoriti u borbi za istinu

3
Radiosarajevo.ba
 Bećirović o izbornim prevarama u Srebrenici: Ne smijemo se umoriti u borbi za istinu
Foto: Fena / Denis Bećirović

Denis Bećirović, jedan od potpredsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) oglasio se na Facebooku o izbornim prevarama u Srebrenici, a za koje se sumnjiče članovi ove stranke.

On je podsjetio na svoje ranije stavove o nastupu SDP-a na lokalnim izborima u Srebrenici. 

"Moji stavovi o Srebrenici i suprotstavljanju negatorima genocida nad Bošnjacima su godinama dosljedni i jasni", napisao je Bećirović.

Podsjetio je na svoje izjave iz 13. oktobra 2019. godine, 12. januara i 2. juna ove godine. Istakao je da u ovom gradu mora postojati jedinstven nastup stranaka koje priznaju genocid nad Bošnjacima. Podržao je i kandidata probosanskih stranaka Aliju Tabakovića za načelnika. 

"Danas, 1. decembra 2020. godine, još jednom potvrđujem navedene ocijene, stavove i prijedloge. Čvrsto stojim iza svake svoje rečenice. Biti dosljedan je teško, ali časno! Takođe, apsolutno podržavam aktivnosti inicijative Moja adresa: Srebrenica, kao i zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) da poništi izbore u ovom gradu i organizira fer izbore koji će biti pošteni i zakoniti. U borbi za istinu nikada se ne smijemo umoriti", zaključio je Bećirović.

Podsjećamo, predsjednik SDP-a u Srebrenici Bego Bektić, Enver Hamzić i Muamer Sandžić su osumnjičeni da su nedozvoljeno koristili lične podatke bh. državljana za glasanje putem pošte iz Srbije, u korist Mladena Grujičića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije