Bečarević odgovorio Mandiću: 'Ostavili ste mi ruine od komunalnih preduzeća. Bavili ste se rupama'

5
Radiosarajevo.ba
Bečarević odgovorio Mandiću: 'Ostavili ste mi ruine od komunalnih preduzeća. Bavili ste se rupama'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Almir Bečarević

Nakon što je načelnik Općine Centar Srđan Mandić na Facebook profilu komentarisao rad Almira Bečarević, uslijedio je odgovor ministra.

Odgovor Almira Bečarevića, ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo prenosimo u cijelosti:

"Poštovani načelniče Mandić,

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

U vezi Vašeg pisma koji ste poslali ničim izazvani ovim putem želim da se izvinem što sam narušio Vaše porodične odnose i ujedno dirnuo u njih. Porodica je svetinja pa valjda ste zato reagovali, a sad ćete dobiti odgovor kakav ste zaslužili.

Da li ste Vi onaj ministar komunalne privrede koji je začepio rupe na kamenom koritu rijeke Miljacke koja je najveća investicija iz austrougarskog perioda? Isti je služio kao odvod u vrijeme velikih poplava i bujica, a Vi ga zatvorila da ne bi "mala djeca" propadala kroz te rupe.

Jeste li Vi onaj ministar koji je davao subvencije za gas na cijeni gasa od 1,03 KM, a kad je cijena bila 1,37 KM tada novca u budžetu Kantona Sarajevo jer ste skršili preko 20 miliona KM.

Neradniče, tebi se čitava Općina smije jer nisi u stanju ni da završiš ono što su ti prethodnici ostavili, a preuzeo bi komunalne nadležnosti i to da ih radiš u ona 4 sata dnevno što provodiš u Općini.

Moj načelniče, pa ti si mi ostavio ruine od komunalnih preduzeća jer se nisi bavio njima već rupama na obali Miljacke.

I na kraju, nadam se se da si trijezan pisao pismo prema meni i želim ti da u porodičnom okruženju još jednom dobro izanalizirate sta sam ja napisao direktorici Rada. Direktorica, po zakonu, treba da je u penziji i da ostatak života provede u sreći i rahatluka u istom onom u kojem si i ti provodio vrijeme dok si studirao."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije