Banja Luka: Rakija i cipele za Melaniju Trump i 'ulazak u Bijelu kuću'

M. K.
Banja Luka: Rakija i cipele za Melaniju Trump i 'ulazak u Bijelu kuću'
Fabrika obuće iz Banje Luke danas je predstavila dva para cipela posebno pravljena za potencijalnu prvu damu Sjedinjenih Američkih Država - Melaniju Trump.

Ovoga se dosjetio direktor ove fabrike Marinko Umićević i radnici su ideju prihvatili, kako je kazao, vrlo rado. 

I dok se mnogi pribojavaju dolaska Trumpovih na vlast, u Banjoj Luci danas su iskazali podršku za potencijalnu prvu damu.

Umićević je kazao da su cipele napravili kako bi iskazali podršku prije svega ženi kakva je Melanija koja je i s "naših prostora", s nadom da će u njihovim cipelama ući u Bijelu kuću.

"Cipele će biti adresirane na toranj Donalda Trumpa. Bijele su posebno elegantne i one su namijenjene za ulazak u Bijelu kuću, a druge su za svaki dan", kazao je danas Umićević.

Naglasio je da je to podrška Melaniji jer "o njoj mnogo toga lošeg govori", a oni je baš zato žele podržati.

Nesumnjivo je da je ideja zanimljiva kako domaćim tako i svjetskim medijima i da je inicijativa odličan marketinški potez vodstva fabrike. 

Cipele su posebne i zbog toga što je na njima ručno rađen zmijanski vez koji je prošle godine dobio certifikat za uvrštenje na nematerijalnu listu kulturne baštine UNESCO-a.

"Mi smo stali uz Melaniju jer je ona žena. Ona je majka. Mi ovime želimo nju podržati", kazao je direktor.

Melanija Trump zna da će dobiti cipele iz Banje Luke, kazao je tehnički direktor.

"Mi smo joj napisali pismo i rekli da je svi zaposleni žele na taj način podržati. Napisali smo da nam je bilo žao kad su je svi napali. I da je Hillary Clinton tada trebala stati u odbranu žene. Napisali samo i da se nadamo da će kad dođe na vlast prema nama biti prijateljski nastrojeni. Dosad je bilo neprijateljstvo, nadamo da više neće biti tako", rekli su iz fabrike danas i dodali da su zlatne cipele posebno napravljene za prije izbora, a bijele za ulazak u Bijelu kuću.

Naglašeno da su cipele rađene od kvalitetnih materijala i s mnogo ljubavi.

"Dodali smo i zmijanski vez da sve bude ljepše i posebnije. Danas ćemo ih poslati za Ameriku. Gospođa Melanija je oduševljena i obećala je da će nam poslati fotografiju. Kazala nam je da nije očekivala podršku iz Evrope i da je zbog toga posebno sretna.

Upakovali smo joj i rakije s cipelama", kazali su danas na pres-konferenciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije