Bakir Izetbegović stigao na razgovor sa Draganom Čovićem

3
Grad Sarajevo
Bakir Izetbegović stigao na razgovor sa Draganom Čovićem
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović (arhiva)

Kako je i najavljeno, Bakir Izetbegović, predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH te lider SDA stigao je maloprije u Parlament BiH.

Tu bi trebao biti održan sastanak sa luderom HDZ-a BiH, Draganom Čovićem.

Sastanak se dešava u trenutku velikih tenzija i napetosti u zemlji, posebno nakon jednostranih poteza iz bh. entiteta RS, a posebno člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji se neće naći na ovom sastanku.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Izetbegović i Čović bi mogli razgovarati o eventualnoj deblokadi Parlamenta BiH, ali je neizvjesno da li bi ovaj sastanak u aktuelnoj konstelaciji odnosa mogao da donese bilo kakve rezultate.

Prema neslužbenim informacijama, Izetbegoviću i Čoviću bi se treba pridružiti i Nikola Špirić iz SNSD-a koji je, također, u Kolegiju Doma naroda, no nije izvjesno da bi to mogao biti nagovještaj deblokade rada institucija.

Predstavnici entiteta RS u institucijama BiH već mjesecima bojkotiraju rad državnih institucija.

Povod je bila odluka bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka iz jula ove godine kojim je zabranjeno negiranje genocida i ratnih zločina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije