Čović proglašen počasnim građaninom Kupresa: "Držimo se svi zajedno..."

7
Radiosarajevo.ba
Čović proglašen počasnim građaninom Kupresa: "Držimo se svi zajedno..."
Fena / Čović proglašen počasnim građaninom Kupresa

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović proglašen je u subotu na svečanoj sjednici kupreškog Općinskog vijeća prilikom obilježavanja Dana općine, počasnim građaninom Kupresa.

Obraćajući se nazočnima, Čović se zahvalio na priznanju, svima čestitao Dan općine Kupres te poseban pozdrav uputio svima koji su došli iz drugih sredina, kao prijatelji Kupresa.

"Držimo se svi zajedno i onda vjerujmo da će u Kupresu svake godine biti novi projekti te da ćemo se moći veseliti svakoj novoj obljetnici", poručio je Čović.

Naglasio je kako je ispred njega još jedan poseban zadatak - do kraja godine posvetiti se dugo pripremanoj priči oko osiguranja ravnopravnosti Hrvata i njegovom legitimnom predstavljanju u institucijama vlasti na svim razinama u BiH.

Izrazio je uvjerenje da će se to završiti u narednih par mjeseci.

"Drugi, jednako važan, možda još važniji zadatak je koordinacija koju usuglašavamo s Vladom RH, otprilike to je danas dvanaest ministarstava Vlade RH sa sličnim institucijama koje sukladno našim ustavnim ovlastima imamo od općinske do državne razine, kako bi osigurali da mnogo izraženija sredstva i pomoć Vlade RH bude prepoznata u područjima BiH gdje živi naš narod. Vjerujemo da ćemo do kraja ovog mjeseca imati taj prvi sastav te koordinacije, kako bi se do kraja uključili u sve projekte EU koji preko Vlade RH osmišljamo da budu realizirani ovdje u BiH i Kupresu", kazao je predsjednik HDZ-a BiH.

Svečano obilježavanje Dana općine Kupres počelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na središnjem spomen-obilježju u spomen parku nakon čega je služena sveta misa u crkvi Svete Obitelji.

Ime Kupres prvi put se spominje na današnji dan u jednom pisanom dokumentu - darovnici, posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, izdanoj na Bobovcu 1461. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije