Bakir Izetbegović komentirao šta su političari prihvatili jučer u Briselu

8
Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović komentirao šta su političari prihvatili jučer u Briselu
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

"Politički sporazum kojeg su sinoć u Briselu prihvatili članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i većina predsjednika parlamentarnih stranaka važan je iskorak na evropskom putu Bosne i Hercegovine."

Izjavio je ovo danas lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

"Principi i obaveze iz Sporazuma predstavljaju mapu puta koja ne otvara samo vrata kandidatskog statusa za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji već osigurava bolju funkcionalnost naših institucija i usvajanje važnih zakona iz oblasti pravosuđa i borbe protiv korupcije", smatra Izetbegović.

Na Bjelašnici jutros minus 6: Objavljena prognoza do ponedjeljka - stižu naoblačenje i novi snijeg

Na Bjelašnici jutros minus 6: Objavljena prognoza do ponedjeljka - stižu naoblačenje i novi snijeg

Kako je poručio, nada se da jučerašnji sastanak u Briselu "predstavlja kraj nerazumnih blokada koje su u proteklom periodu svima nanosile štetu i da će se svi koji su prihvatili Sporazum, ali i oni koji to nisu uradili, pridržavati njegovih principa".

"Zahvaljujem se predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu i visokom predstavniku Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepu Borrellu na angažmanu i podršci u usaglašavanju i prihvatanju Sporazuma", zaključio je Izetbegović.

Lideri političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i članovi Predsjedništva BiH usvojili su na jučerašnjem sastanku u Briselu sporazum "Politički dogovor o principima za osiguranje funkcionalne Bosne i Hercegovine koja napreduje na evropskom putu", objavili su iz Evropske unije.

Detalje o tome šta je objavljeno u dokumentu možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije