Bakir Izetbegović: 'Izjave Zorana Milanovića su kompliment za SDA'

10
Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović: 'Izjave Zorana Milanovića su kompliment za SDA'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović se oglasio nakon izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića o tome kako u regiji ima loše odnose "samo sa jednim dijelom sarajevske čaršije", misleći upravo na Izetbegovića i stranku koju predvodi.

Reakciju Bakira Izetbegovića prenosimo u cijelosti: 

"Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović jučer je izjavio kako 'sa svima ima u BiH ima dobre odnose osim sa SDA i Bakirom Izetbegovićem'.

Pjesma Eurovizije 2024 | Večeras drugo polufinale: Ovo je lista učesnika i redoslijed nastupa

Pjesma Eurovizije 2024 | Večeras drugo polufinale: Ovo je lista učesnika i redoslijed nastupa

Bio bih zabrinut da su odnosi sa Milanovićem, ovakvim kakav je, drugačiji.

Njegova konstantna odbrana Dodika kao 'dobrog Srbina kojeg želi za susjeda', relativiziranje nastraja na ustavni poredak Bosne i Hercegovine, izjava da bi pravosudne institucije naše zemlje trebale 'držati prste dalje od Dodika', stalno miješanje u unutrašnja pitanja i vrijeđanje Bosne i Hercegovine u stilu 'prvo sapun pa onda parfem', te šovinističko svođenje Bošnjaka na 'sarajevsku čaršiju', mnogo govore o negativnoj metamorfozi koju je kroz vrijeme doživio ovaj 'ljevičar', koji je ne tako davno na predizbornim skupovima u BiH podržavao Željka Komšića.

MILANOVIĆEVA IZJAVA JE KOMPLIMENT, BIO BIH ZABRINUT DA O MENI I SDA GOVORI DRUGAČIJE Predsjednik Hrvatske Zoran...

Objavljuje Bakir IzetbegovićUtorak, 13. veljače 2024.

Milanovićeva posljednja izjava govori dosta i o SDA, o njenoj političkoj dosljednosti, koja je uvijek smetala i kvarila planove nacionalistima sa istoka i zapada u namjeri da uređuju odnose u BiH. Napade takvih mi u SDA doživljavamo kao priznanje i kompliment.

Uostalom, predsjednik Hrvatske može, ali i ne mora imati dobre odnose sa pojedinim strankama i njihovim liderima, ali će institucije Bosne i Hercegovine, kao i Bošnjake, sigurno poštovati. To će, kad-tad, i on i svi ostali, morati naučiti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije