Stanje u Tuzlanskom kantonu i dalje alarmantno: Bageri i kamioni na terenu

Radiosarajevo.ba
Stanje u Tuzlanskom kantonu i dalje alarmantno: Bageri i kamioni na terenu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Kladanj

Saobraćaj je u potpunosti obustavljen saobraćaj na dijelu magistralnog puta Tuzla – Sarajevo zbog velikog klizišta koje je pokrenuto u mjestu Vitalj kod Kladnja, potvrđeno je ranije za Radiosarajevo.ba iz Minsitarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog katona.

Kako nam javlja reporter sa terena ekipe su već izašle na teren i užurbano rade na osposobljavanju putne komunikacije na ovom dijelu.

Situacija je i dalje opasna u Tuzlanskom kantonu, iako su nivoi rijeka počeli da opadaju.

Intenzitet kišnih padavina na području Tuzlanskog kantona je manji nego jučer, voda od poplava se je povukla, ali nove nedaće stanovništvu zadaju klizišta,

Pogledajte kako izgleda rijeka Spreča.

Klizišta su napravila probleme i na području Srebrenika gdje je, prema evidenciji Gradske uprave, poplavljeno 27 stambenih jedinica. Dvije porodice su evakuisane iz svojih domova.

Šest porodica je evakuisano iz živiničkih naselja Đurđevik i Starašnj. Kritična situacija je bila na područjima Kalesije i Sapne gdje su putne komunikacije i imanja bila pod vodom.

Poplave su zabilježene i na području Lukavca i Gračanice.

Zbog obilnih padavina, poplava i klizišta na području Tuzle i Kladnja proglašeno je stanje prirodne nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije