Ramiz Zmaj: Ovo se jedino u BiH može desiti - da planina na cestu siđe

N. Ka.
Ramiz Zmaj: Ovo se jedino u BiH može desiti - da planina na cestu siđe
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Poplave u Stuparima i Živinicama

Saobraćaj je u potpunosti obustavljen na dijelu magistralnog puta Tuzla – Sarajevo zbog velikog klizišta koje je pokrenuto u mjestu Vitalj kod Kladnja, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog katona.

Reporter našeg portala je na terenu i kaže da je situacija kritična u ovom dijelu.

Osim Kladnja, stanje je alarmantno u Živicnicama i Stuparima.

Ali, da Bosanci i Hercegovci ne gube vedri duh ni u najtežim trenutcima, dokaz je i Ramiz Begović, poznatiji kao Ramiz Zmaj, Youtuber i komičar koji je za naš portal prokomentarisao sitauciju.

"Jedino se u Bosni i Hercegovini može desiti da cijela planina siđe na cestu", kazao je Ramiz i onda se na sebi svojstven način prisjetio vica vezanog za poplave iz 2014. godine:

"Jednom tako davno se desilo u selu Paoč, 2014. godine kad su klizišta bila. Jaran jarana zove i kaže 'eto me kod tebe na kafu', ovaj mu govori "šta ti je međede mostovi odneseni", a on odgovara 'eto me sa kućom'.

Podsjećamo, Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Amra Kapidžić za naš portal ranije je kazala da je saobraćaj obustavljen na dionici magistralnog puta M - 18, Tuzla- Sarajevo u 8:45 sati zbog pokrenutog klizišta, te je dodala da policija preusmjerava putnička motorna vozila na alternativni pravac preko Gojsalića.

Najkritičnije je na području Tuzlanskog kantona u našoj zemlji, a snimci i fotograije koje dolaze pokazuju kakvo je stanje na terenu i sa čim se bore stanovnici od jučer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije