Avdović savjetuje američke prijatelje: NATO i EU, a ne zatvoreni Balkan za siromašne

4
Radiosarajevo.ba
Avdović savjetuje američke prijatelje: NATO i EU, a ne zatvoreni Balkan za siromašne
Foto: Privatni album / Erol Avdović

Erol Avdović, bh. novinar koji izvještava iz New Yorka, prokomentarisao je pismo koje je  poslala britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss.

Ona je poslala pismo Zoranu Tegeltiji rekavši "da je to primjer koji bi američki predstavnici trebali slijediti".

Njegovu objavu na društvenoj mreži Facebook prenosimo u cijelosti:

Christian Schmidt komentirao predloženu izmjenu izbornog zakona BiH i poslao ponudu bh. političarima

Christian Schmidt komentirao predloženu izmjenu izbornog zakona BiH i poslao ponudu bh. političarima

"NATO i EU A NE ZATVORENI BALKAN ZA SIROMAŠNE - Moram opet reći svojim američkim prijateljima - ovako se to radi - kao UK Britanska ministrica vanjskih poslova pisala Zoranu Tegeltiji: Budućnost Bosne i Hercegovine je u NATO-u, uvedite sankcije Rusiji.To treba biti fokus angažmana međunarodne zajedniceZapada na čelu sa SAD. Naravno - salute incijativi za dobijanje kandiodatskog statusa u EU. A ne nekakav "otvoreni" - zapravo nesigurni i zatvoreni Balkan.

JOŠ JEDNOM - Budućnost Bosne i Hercegovine u NATO-u napisala je britanska ministrica vanjskih poslova Elizabeth Truss u pismu 13. juna predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji.“Historija nam govori”, piše ministrica Truss, “da se agresiji moramo suprostaviti akcijom i snagom”.

PRIORITETI SE ZNAJU - AMERIKA DA SE PRIKLJUČU - Hvala minstarki Elizabeth Truss koja je ovo pislala kao odgovor na pismo koje joj je predsjedavajući Vijeća ministara Bosni i Hercegovine Zoran Tegeltija uputio 20. aprila o.g. Truss navodi da je tokom posjete Sarajevu rekla kako se moraju udvostručiti napori na zaštiti mira u Bosni i Hercegovini (navodi #Istragaba). Naravno, gospodin Escobar, ili još bolje državni sekretar Antony Blinken trebao bi da se priključi i svojom korespodencijom na prave adrese - pojača ovu inicijativu", napisao je Avdović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije