Apel / Polako nam pada prva linija, umiru nam zdravstveni radnici

01. 04. 2021. u 09:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1094

Epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini je teška. Zdravstveni radnici se svakodnevno bore sa sve većim brojem zaraženih, apeluju na građane da su na izmaku snaga i mole ih da se pridržavaju svih propisanih mjera.

Masovna vakcinacija nije počela, bolnički kreveti su prebukirani. Stotine su zaraženih svaki dan, a desetine naših sugrađana nažalost gubi bitku sa opakim virusom.

Na Facebook profilu Jasmina Avdovića, predsjednika Sindikata zaposlenih u zdravstvu Kanton Sarajevo-JUDZKS objavljena je poruka podrške svim zdravstvenim radnicima.

"Prva linija fronta!

Polako nam pada prva linija, umiru nam zdravstveni radnici od ljekara do vozača, često sa sobom odnose i živote članova svojih porodica...

Tužno je gledati kolege koji sa strahom dolaze i odlaze na posao, čestito i dostojanstveno rade, bore se sami bez ičije pomoći!

Kako djetetu ili supružniku objasniti da mame/tate više nema, kako radnik da izbori sa sobom bitku ako je roditelju donio virus s posla i ispratio ga na bolji svijet?

Ko će pomoći porodice koje su ostale bez svojih voljenih, imaju li oni kakva prava?

Tužan sam i ljut, ali veoma ponosan na sve kolege koji su danas jedinstveni u nepravednoj borbi. Ovo nije samo COVID, ovo je rat u kojem opet političari sjede sigurni, a puštaju Vas da se borite...

Ponosan na sve kolege a posebno na JUDZ KS koji su obavijeni velikom tugom u zadnjoj sedmici!

Čuvajte se heroji u bijelom. Jednom kad sve ovo bude juče, pričat će se priče", piše u objavi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)