Austrijska ambasada u BiH osigurala 120 tableta za 12 škola

Radiosarajevo.ba
Austrijska ambasada u BiH osigurala 120 tableta za 12 škola
Foto: Radiosarajevo.ba / Ulrike Hartmann

Ambasada Austrije u Bosni i Hercegovini pokrenula je donatorsku akciju, u okviru koje će za socijalno ugrožene učenike 12 osnovnih i srednjih škola u BiH biti osigurano 120 tableta.

Pandemijom koronavirusa su posebno pogođeni učenici i učenice, koji ne raspolažu potrebnom opremom, a na taj način, učenicima će biti omogućeno da prate online nastavu.

Donatorska akcija je realizirana zahvaljujući austrijskoj privredi u BiH, koja je kao i u prošlosti, ponovo pokazala svoju spremnost na socijalni angažman.

Austrijska ambasada izražava veliku zahvalnost bh. firmama, koje su učestvovale: Porsche BH d.o.o., Sparkasse Bank BiH, Raiffeisen Bank BiH, Wiener osiguranje...

Ambasadorica Ulrike Hartmann će već u ponedjeljak, 4. maja i u utorak, 5. maja uručiti tablete školama: Osnovnoj školi Grbavica 1, Osnovnoj školi "Kulin Ban“ u Visokom, Osnovnoj škola Srednje i Srednjoškolskom centru Pale, saopćeno je iz austrijske ambasade u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije