Asmir Merdžanović: Urbanistički plan će konačno na pravi način povezati Hadžiće sa centrom Sarajeva

3
Radiosarajevo.ba
Asmir Merdžanović: Urbanistički plan će konačno na pravi način povezati Hadžiće sa centrom Sarajeva
FOTO: Facebook / Asmir Merdžanović

Povodom usvajanja Nacrta urbanističkog plana za Kanton Sarajevo, oglasio se Asmir Merdžanovć, potpredsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke Kantona Sarajevo.

Merdžanovć je kazao da se u Hadžićima odavno osjećaju udaljeniji od jezgre Sarajeva nego bilo koje drugo mjesto, iako su geografski i historijski dio njega.

"Uzrok tog osjećaja nalazi se u svemu, od saobraćajne infrastrukture do kulturnih dešavanja. Nacrt urbanističkog plana za KS koji je usvojen jučer otvara perspektivu i nadu da će stvari uskoro krenuti nabolje. Posebno nas zbog toga raduje činjenica da su Nacrtom urbanističkog plana za KS predviđene značajne infrastrukturne investicije upravo na području naše općine. Prije svega mislimo na udvostručenje kolovoza na putu Hadžići - Igman te na dionicu puta Mostarsko Raskršće – Hadžići", rekao je Merdžanovć.

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Dalje naglašava da ako se tome doda završetak izgradnje IX Transferzale i direktno uključenje s autoputa na put M17 u Hadžićima, dobit će se jedna upotpunjena saobraćajna infrastruktura koja će koristiti kako turistima, koji idu na Igman i Bjelašnicu, tako i svim građanima KS koji žive i rade na relaciji Hadžići - Grad Sarajevo.

Skupština Kantona Sarajevo usvojila Nacrt urbanističkog plana KS

Skupština Kantona Sarajevo usvojila Nacrt urbanističkog plana KS

"Posebno pozdravljamo izgradnju tramvajske stanice do Hrasnice, kao i žičare iz Hrasnice za Igman, što će nesumnjivo značajno smanjiti gužve na putu od Sarajeva do Hadžića koje nekad uzrokuju enormne gubitke vremena", kazao je na kraju Asmir.

Podsjećamo, jučer, 27. februara, Skupština Kantona Sarajevo usvojila Nacrt urbanističkog plana KS koji je izazvao burne reakcije. Među prvima se oglasio načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

"Brojne su nezakonitosti, apsurdi i nelogičnosti u ovom materijalu te će u svakom slučaju biti predmet preispitivanja kako sa aspekta nadležnosti, tako i sa aspekta sadržaja. Primjera radi, posred stadiona i atletske staze u Centru Safet Zajko planirana je cesta, na najljepšem dijelu brda Žuč planirano je groblje, a ogromna naseljena odručja Dobroševića i Ahatovića umjesto urbane zone stanovanja pretvaraju se u zonu 'suburbanog zelenila' za koje niko ne zna šta znači", istakao je Efendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije