Kanton Sarajevo: Važno obavještenje za roditelje koji upisuju djecu u prvi razred

0
Radiosarajevo.ba
Kanton Sarajevo: Važno obavještenje za roditelje koji upisuju djecu u prvi razred
Foto: Vlada KS / Škole u Sarajevu

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Ministarstvo za odgoj i obrazhovanje KS obavještavaju javnost da pri upisu djece u prvi razred osnovnih škola u KS za školsku 2024/2025. godinu, kao obaveznu dokumentaciju roditelji trebaju priložiti i ljekarsko uvjerenje o psihofizičkom stanju djeteta i zdravstvenom statusu. 

"Imajući u vidu da se u Domovima zdravlja, osim redovne vakcinacije, obavlja i vakcinacije djece protiv morbila, te da su kapaciteti zdravstvenih ustanova usmjereni i na taj segment usluga, obavještavamo roditelje da ljekarska uvjerenja djece za polazak u školu mogu dostaviti naknadno, tačnije tokom mjeseca marta, aprila i maja tekuće godine", naveli su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, upis djece u prvi razred osnovnih škola u KS vršiti u periodu od 1. do 29. februara 2024. godine (prvi upisni rok).

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Školskim obveznikom smatra se dijete koje do 1. marta tekuće godine navrši pet i po godina života, odnosno u prvi razred se može upisati i dijete mlađe uzrasne dobi, ukoliko postoji zahtjev roditelja, preporuka komisije koja smatra da je to u najboljem interesu djeteta i ukoliko dijete do kraja kalendarske godine puni šest godina života.

Više o upisu u prve razrede osnovnih škola možete pročitati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije