Arijana Memić: Denis Stojnić neka kaže što zna, a Konjević je veliki prijatelj

5
A. Sokolović
Arijana Memić: Denis Stojnić neka kaže što zna, a Konjević je veliki prijatelj
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Arijana Memić, sestra ubijen mladića Dženana Memića

Suze, sjećanje, zagrljaji, nada... Sve to stane danas u jednom rečenicu u porodici Memić. Punih pet godina je prošlo od noći u kojoj je Dženan Memić, tada 21-godišnjak, zadobio povrede opasne po život, od kojih je i podlegao u Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu (KCUS), sedam dana kasnije.

Na ulaznim vratima porodične kuće u domu Memića dočekala nas je Arijana, Dženanova sestra.

Na njenom licu suze, jednim dijelom, kako kaže i radosnice, jer je danas za njenu porodicu veliki dan - na munari džamije u naselju Hrasnica otkrivena je spomen-ploča u čast Dženanu Memiću, koji je u noći 8. februara 2016. šetajući Velikom alejom sa Alisom Mutap tada zadobio teške povrede.

Pet dugih godina...

"Danas smo na malo drugačiji način obilježili ovo godišnjicu, pet godina je prošlo. Prošle godine smo počeli gradnju munare. Kako je otac Muriz već rekao, Dženan je imao određeni novac, a njegov posljednji posao je bio kod te džamije u Hrasnici. Porodica je odlučila u to uložiti taj novac, u gradnju munare, od koje ćemo svi, ako Bog da, imati koristi. 

Prošle godine smo krenuli sa gradnjom, i sada je ispalo da baš na petu godišnjicu munara bude završena i spomen ploča. Tekst je pisao naš veliki porodični prijatelj efendija Asad Fočo. On je uz nas od početka. Između sebe smo prićali kako je sve neka čudna sudbina i kako se sve nekako posloži, i sam tekst na spomeniku.

Cijeli tekst opisuje situaciju, a munara, koji zovemo "Biserna", je nešto posebno. Svi ćemo od nje imati koristi. Mi ćemo otići, neće nas biti, a ona će ostati i vječno podsjećati na Dženana", priča Arijana Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Arijana Memić u porodičnoj kući - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Arijana Memić u porodičnoj kući

Arijana nam je komentirala gostovanje Nermina Šehovića, uposlenika Federalne uprave policije (FUP), predsjedavajućeg Ad hoc tijela kojeg je imenovala Skupština KS za slučaj “Dženan Memić”, koji je zajedno sa Dinom Osmankadićem, vještakom MUP-a KS gostovao na Face televiziji.

"Mi smo se onu večer pitali zašto je gospodin Osmankadić došao na gostovanje. On je rekao da se pronašao na tom spisku, ali ga mi nismo postavili na taj spisak. Gdje je on to pročitao, na kojim portalima, mi zaista to ne znamo. Kasnije sam objavila na Facebooku da je bio načelnik odsjeka za krim tehniku i forenziku MUP-a KS u vrijeme kada je ubijen moj brat Dženan

Mogao je Dino to ispričati u emisiji, gdje je već trebao kada je došao. Da li će sada ili neće, to ne znam, to je do njega. Mislim da je on bio suvišan u onoj emisiji", dodala je Arijana.

O Stojniću, Konjeviću, Šehoviću, Gordani...

Sestra Dženana Memića komentirala je i nastup Nermina Šehovića, te pojavljivanje Denisa Stojnića.

"Imali ste priliku vidjeti kakav je profesionalac gospodin Šehović i naš Ifet Feraget. Što se tiče gostovanja Denisa Stojnića, to su neka njegova saznanja. Rekao je da će ići u Tužilaštvo dati izjavu, pa neka tamo kaže šta zna. Tu je tužilac koji će sigurno provjeriti sve njegove navode", kazala je Arijana Memić, koja je dodala da je pjevač Šerif Konjević kućni prijatelj i da je danas on bio prisutan među prijateljima porodice na otvaranju munare.

Na kraju naše posjete, Arijana je kazala da je porodici teško bilo svih pet godina, ali da je ova peta godišnjica nekako i najteža za sve članove.

"Tek nas sada, nakon ovih dešavanja i hapšenja, malo popušta, da tako kažemo, i svi sve više mislimo na našeg Dženana. Imala sam priliku nekoliko puta da budem na sastancima sa gospođom Gordanom Tadić, kada su moj otac Muriz i Ifet bili na razgovorima. Uvijek me znala dočekati sa suzama u očima i jedne prilike mi je kazala "ja ću sve ovo da riješim". Vjerujem joj i ona će biti naša zvijezda, samo neka riješi ovaj slučaj", kazala je Arijana Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije