Pravda za Dženana Memića: Šokirani smo zbog današnje odluke Suda!

1
Radiosarajevo.ba
Pravda za Dženana Memića: Šokirani smo zbog današnje odluke Suda!
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Pravda za Dženana Memića

Nakon što su danas Alisa Ramić Mutap, njen otac Zijad Mutap te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić, pušteni da se brane sa slobode, uslijedile su brojne reakcije. 

Jedna od njih je i reakcija grupe Pravda za Dženana Memića, koja se tim povodom oglasila na Facebook profilu, izjavivši kako su svi šokirani ovakvom odlukom. 

"Šokirani smo i jako uznemireni zbog ovakve današnje odluke Suda! Ovo ne znači da su oni oslobođeni, mjere zabrane su im izrečene, a čekamo na potvrđivanja optužnice u narednim danima. Uzeli ste nam Dženana na pravdi dragoga Boga, nećemo vam dopustiti da uzmete još jedno naše dijete! Zapamtite to", poručili su iz grupe.

Kako su istakli, Arijanu Memić je ova odluka jako pogodila.

"Uz porodicu Memić smo od samog početka i znamo koliko je Arijana jaka, koliko nikada nije dopustila da je bilo kakva reakcija, bilo kakava laž zaustavi na njenom putu – putu ka pravdi za svoga brata!

Međutim, naša Arijana je također samo ljudsko biće od krvi i mesa. Arijana uz tebe smo, čuvamo te kao zjenicu oka!

Danas se povodom ove odluke oglasio i otac Dženana, Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba.

"Ovo je mjera i nije konačna. Očekujemo da se Tužilaštvo žali na ovu odluku. Nama je daleko važnije da bude optužnica podignuta. Taman smo našli tužioca koji hoće da radi, odjednom on smeta. Ja nas nikada ne bih dijelio po nacionalosnoti, samo na dobre i loše ljude", kazao je Muriz.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv pet osoba u slučaju "Dženan Memić".

Zijad Mutap i Hasan Dupovac u pritvoru su od februara, Josip Barić od aprila, a Alisa Mutap Ramić i Muamer Ožegović od juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije