Arapović nakon odlaska iz SBB-a formirao građanski pokret RED

10
Radiosarajevo.ba
Arapović nakon odlaska iz SBB-a formirao građanski pokret RED
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Adis Arapović

Nakon nedavnog odlaska iz SBB-a, Adis Arapović je odlučio formirati novi građanski pokret RED te je i pojasnio zbog čega se odlučio na ovaj naziv te šta će biti fokus njegovog djelovanja.

Kako je kazao Arapović, red je došao na RED, te je zatim objasio da se radi o nestranačkom, općekorisnom, narodnom i građanskom pokretu. Predstavio je i prvih šest tačaka manifesta ovog pokreta uz napomenu da će ostale tačke biti objavljene naknadno.

"Kako sam i najavio, dajem nekoliko početnih informacija o mom budućem djelovanju. Sada kada znam da će mnogo divnih ljudi dijeliti ovu viziju, nemam ni trunku sumnje da smo na pravom putu. Smatram da državu treba vratiti građanima. Stranke su državu otuđile, zarobile, osiromašile i životno ugrozile", naveo je Arapović.

Mišljenja je da savremeno doba donosi nove demokratske modele te da tehnološka revolucija i smjena generacija uzimaju maha i ne mogu biti zaustavljene.

"I tu je naša najveća šansa. Smatram da su ovakve vladajuće, sebične i zapuštene stranke loš virus u političkom sistemu naše zemlje. Tu nam treba krupna promjena. Pozivam sve čestite, obrazovane i hrabre ljude, sa i bez političkog iskustva, sa i bez stranačkog bedža, da zajedno gradimo nestranački, općekorisni, narodni i građanski pokret – RED", poručio je između ostalog Arapović.

Kompletan tekst objave dostupan je na Facebook profilu Adisa Arapovića. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije