Apel Vijeća roditelja: Sada nam je svima mjesto u kućama

Radiosarajevo.ba
Apel Vijeća roditelja: Sada nam je svima mjesto u kućama
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Upravni odbor Vijeća roditelja Kantona Sarajevo uputio je jutros apel u kojem pozivaju da se poštuju preporuke Kriznog štaba i ostalih nadležnih organa. 

"U borbi protiv koronavirusa niko nije izuzet. Svima nam je želja da ona što kraće traje i da posljedice budu minimalne. To zahtijeva da u odgovornosti, solidarnosti i disciplini pođemo od sebe. Vijeće roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo tražilo je da se škole zatvore i da se organizuje on-line nastava. Za nas, našu djecu, kao i za većinu nastavnog osoblja to je novina kojoj se još prilagođavamo i bićemo sve bolji u tome", navodi se. 

Da bi uspio osnovni smisao zahtjeva, a to je zaštita zdravlja i koliko god je moguće sprječavanje širenja virusa među učenicima, njihovim roditeljima i dalje, prema široj zajednici, naglašavaju da moramo učiniti i dodatni napor. To, kako poručuju, podrazumijeva da djeca ne borave u kafićima, igraonicama, ili nekim drugim mjestima za zabavu, gdje je izloženost zarazi veća.

"Sada nam je svima mjesto u kućama ili na svježem zraku, uz poštovanje svih mjera i preporuka Kriznog štaba.Ovim putem apelujemo na roditelje, jer djeca možda nisu u potpunosti svjesna rizika.Budimo posvećeni zajedničkom cilju, a to je da se što prije steknu uslovi da se život vrati u normalne tokove. Ponašajmo se u skladu sa preporukama Kriznog štaba i ostalih nadležnih organa. Budimo primjer našoj djeci", poručuju iz Vijeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije