Antony Blinken: 'Dodik krši Ustav BiH i potkopava Daytonski sporazum'

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Dejton je civilizacijska sramota Amerike

Stanje u BiH je eskaliralo do novog rata. Dejton nije nista postigao. Bio je to civilizacijski promasaj. Nema povratka nazad na nemogucu drzavu. Treba napraviti gradjansko, republikansko drzavno uredjenje bez lazne konstitutivnosti “naroda” i vjerski podijeljenih teritorija. Promijeniti ime drzavi u iskonsko Bosna. Neka ostanu regije Krajina, Hercegovina, Posavina, Istocna Bosna,..

Amerikanci prestanite pisati uz vjetar!

Pogresna politika SAD je dovela do novih kriza na Zapadnom Balkanu. Povladjivanje Srbiji, koja je remetilacki faktor i pokretac mnogoh ratova u XX vijeku, je katastrofa po narode na Balkanu. Promasen projekat juznoslovenske drzave SHS 1918., dejtonska ludnica BiH 1995., velikodrzavne albanske,srpske i hrvatske ambicijr kroz zlobni Otvoreni Balkan su Americki projekti. Povladjivanje velikosrpskim nacionalistima u BiH, CG, Kosovu je dovelo do usijanja i novog rata. Sve izazvano glupom strategijom SAD i njenih balkanskih mesetara Palmera, Eskobara, Hila, Lajcaka po nalogu Trampa i Merkelove. Rat na Balkanu bi pokrenuo rat na Tajvanu, cega se Amerika smrtno plasi. Ne moze ratovati na tri fronta. Pridobiti Srbiju je nemoguca misija. Ona ne odustaje i muze Zapad. Stati za vrat velikosrpskom projektu je jedino ispravno rjesenje. Padaju i drugi velikodrzavni projekti. Nikad Srbija nece biti iskreni saveznik Zapada!

Holbruk je hostapler Slobov jaran

Zlocesti hostapler Holbruk je napravio dejtonsko sr@nje od drzave zbog koga samo sto nismo opet u ratu! Nista nije popravio. Naprotiv, sve je pokvario. Unistio republiku i demokratiju, uveo aparthejd, instalirao rusku etnokratiju, nagradio zlocince. Dao SANU da napise Dejtonski ustav. Zamisli 14 ustava, 14 vlada sa ministarstvima na 3 miliona gradjana!! Halooo! Alija je imao mogucnost ‘uzmi ili ostavi’! Malo prije toga je naivno obustavio vojno oslobadjanje drzave RBiH od potopljene srbo*****cke armade pod ”prijetnjom NATO udara na jedinice Armije RBiH” clanice UNa, NA NJENOJ TERITORIJI, da bi zastitili armadu SRJ, koja nije bila clanica UNa!! Gdje to ljudi ima sem u dejtonskoj umobolnici BiH??

Hamo

Ma sta kazes? Ma nije moguce? Covjek kojeg ste VI postavili, to radi? Ma hajdeee? I to tek sad zakljucujete nakon 20 godina? Auuuu....sta cemo sad? Moj prijedlog je da ga sankcionisete javnom reakcijom Sram ga bilo, il To nije lijepo sto radi....Dobro Bosna i opstaje kakvi nam se sve bjelosvjetski hostapleri i boliti motaju ovuda sa savjetima, nalozima i preporukama. Haj ziv bio razguli.

Fatalnegreske Dayton

Najvece greske Dejtona su aparthejd, nepravda, nedostatak vladavine prava, autoritativnost, etnoteritorzacija, podjela drustva po laznim velikodrzavnim etnijama susjeda, komplikovan sistem vladanja, prepun blokada i konsenzusa. Decentralizovana drzava prazna ljustura. Rasturena Republika i preneseno republikanstvo na nize nivoe vlasti, asimetrija. Ljudska prava nisu na drzavnom nivou. Gradjani i Ostali su neravnopravni sa ‘etnijama’. Demokratija zamijenjena etnokratijom po modelu XIX vijeka. Sve je nakalemljeno na mantre o “konstutivnim narodima”, kao da je BiH visenacionalna, sastavljena drzava. Bosne je bilo prije Dejtona, AVNOJa, Kraljevine SHS, Berlinskog kongresa, dolaska Osmanlija, otkrica Amerike. BiH nema narode i teritorije susjednih drzava! Bosna nije multinacionalna, multietnicka ni sastavljena drzavna zajednica kao Ju. Upravo taj narativ Bosne kao “Jugoslavija u malom” je matrica za rastakanje BiH. Prvo podjela drustva pa etnoteritorzacija i radpad drzave. Raspad YU je zavrsen! Dejton je Mapa puta za unistenje BiH. Zaustavio je rat ali ce ga nanovo proizvesti. Vec je na pomolu.

Da docaram Amerima Dejton

Da Amerikancima docaramo sta je Dejtonski ustroj drzave RBiH? Koliko bi opstale USA da imaju Republiku Crnacku (nastalu genocidom) na pola Americke teritorije, unitarnu, sa 62%prirodnih resursa, a da je ostatak drzave izdjeljen na desetine kantona, da svaka 3 miliona stanovnika imaju 14 ustava i 14 vlada sa ministarstvima, da bijelce stisnu na 25% teritorije, da nad njima konsenzusom vladaju azijati (Kina),… da crnci hoce da se otcojepe i prikljuce tamnoputom Meksiku, a azijati Kini,.. Bijelci da ostanu u dvije zasebne nepovezane enklave.

Hohštapler

Imali smo ustav i drzavu 1000x bolju nego sklepani Dayton. Samo osoba sa mrznjom prema drugim narodima , bez znanja i iskustva je mogla smisliti Dayton. Te osobe imaju jedna naziv Hohštapleri.

/ Najnovije