Ana Brnabić komentarisala presudu Ratku Mladiću

6
Radiosarajevo.ba
Ana Brnabić komentarisala presudu Ratku Mladiću
Foto: Anadolija / Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostujući u Nacionalnom Dnevniku na TV Pink komentarisala je presudu ratnom zločincu Ratku Mladiću kojeg je sud u Haagu osudio na doživotnu robiju.

„Za početak da kažem, Republika Srbija je u potpunosti posvećena i zalaže se za ispitivanje svih ratnih zločina i za privođenje svih onih koji su optuženi i kažnjavanje onih koji su počinili ratne zločine. Mi smo to pokazali i dokazali. Ovu presudu ne mogu da komentarišem. Večeras će predsednik Aleksandar Vučić o tome govoriti u uključenju na sednicu Saveta bezbednosti UN. Molim građane Republike Srbije da pažljivo prate večerašnji govor predsednika, iz tog govora ćemo dobiti odgovor o presudi Ratka Mladića“, kazala je Brnabić.

Ona je dodala da je Hag bez ikakve sumnje politički sud.

„Bez sumnje je ovo politički sud. Tamo gde se umeša politika u smislu pravosuđa, pravda i pravo ne postoje. kada sam razgovarala sa ljudima iz ovog suda, shvatila sam da ovaj sud nije doprineo pomirenju. Udaljio nas je. Dalji smo sada od pomirenja nego pre 26 godina. Imamo goru netrpeljivost među narodima. Tome je Haag izuzetno mnogo doprineo. Rekli su mi tada da taj sud nije pravljen da bi doprineo pomirenju. Ja sam tada rekla, a sada ću ponoviti ne slažem se sa tim“, kazala je Brnabić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije