Ana Babić sazvala za 4. septembar sjednicu Skupštine KS

Radiosarajevo.ba
Ana Babić sazvala za 4. septembar sjednicu Skupštine KS

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić sazvala je za 4. septembar 45. radnu sjednicu te skupštine.

Među najavljenim tačkama dnevnog reda je Informacija o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP „GRAS“ d.o.o. Sarajevo za period 05. 06. do 17.07. 2018. godine, s pokazateljima iz perioda juli - decembar 2017. i januar - juni 2018.

Ovo će biti prva sjednica od kraja juna, a dogovor je, izgleda, postignut da se ona ipak održi. 

Jedna od predloženih tačaka je također Informacija Uprave KJKP „Vodovod i kanalizacija” d.o.o Sarajevo za period 01.06 - 13.07. i 14.07 - 17.08.2018. godine.

Za tu sjednicu je predloženo i više zakona, među njima Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo (hitni postupak), kao i Prijedlog zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama. Zakon o lokalnoj samoupravi najavljen je u formi nacrta.

Među drugim tačkama dnevnog reda, najavljeno je razmatranje izvještaja o prošlogodišnjem radu ustanova - Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći, Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja, Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, kao i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Opće bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, Psihijatrijske bolnice Kantona, Apoteka Sarajevo, Doma zdravlja i Zavoda za bolesti ovisnosti, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za medicinu rada i Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva te Zavoda za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu i Zavoda za sportsku medicinu te Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Izvještaj o prošlogodišnjem radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove Kamerni teatar '55, kao i Međunarodnog teatarskog festivala (MESS), također su među brojnim drugim najavljenim tačkama dnevnog reda za tu sjednicu, saopćeno je iz Press službe KS.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije