Otac stradale Selme Agić: To što je Sanjin Sefić svjedočio, njemu na dušu

L. K.
Otac stradale Selme Agić: To što je Sanjin Sefić svjedočio, njemu na dušu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Amir Agić

Suđenje Sanjinu Sefiću, optuženom za uzrokovanje saobraćajne nesreće u kojima su stradale Selma Agić i Edita Malkoč, danas je nastavljeno u Kantonalnom sudu. Sefić je svjedočio o noći u kojoj se dogodila tragična nesreća, kazavši da je bio prehlađen, da se osjećao loše. On je rekao da u kobnom trenutku nije znao šta se desilo.

Otac preminule Selme Agić – Amir Agić je komentirao za Radiosarajevo.ba današnje ročište:

„S ročištem smo zadovoljni, a to što je on (Sanjin Sefić, op.a.) svjedočio - njemu na dušu. To što priča nije realno. Uglavnom, mi smo zadovoljni. Zakazano je ročište za pet dana. Bitno je da to ide brže i da donesu presudu, da više ne prolazimo kroz agoniju.“

Očeve stradalih djevojaka, Amira Agića iz Bugojna i Enesa Malkoča iz Bosanske Krupe je, danas nakon ročišta, primila potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović.

Amir Agić je izjavio: „Bili smo kod potpredsjednice Mahmutbegović, kontaktirala je ombudsmene, a poslat će im i pismo za monitoring za suđenje, da se vidi šta se dešava sa ovim slučajem. “

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije