Amerika podržava odluku Europskog vijeća, oglasili se iz Ambasade SAD u BiH

5
Radiosarajevo.ba
Amerika podržava odluku Europskog vijeća, oglasili se iz Ambasade SAD u  BiH
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Zastave EU i BiH

Sjedinjene Američke Države su pozdravile odluku Europskog vijeća da otvori pristupne pregovore sa Bosnom i Hercegovinom, saopšteno je iz Ambasade SAD u BiH.

"Sjedinjene Američke Države pozdravljaju odluku Europskog vijeća da otvori pristupne pregovore sa Bosnom i Hercegovinom. Ovo je važna prekretnica u historiji BiH i ključni korak ka osiguranju mjesta koje joj pripada u euroatlantskoj zajednici naroda", naveli su.

Dodaju da će Sedinjene Države nastaviti podržavati teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine i pomoći joj da napreduje ka članstvu u Evropskoj uniji.

Godišnjica legendarnog nastupa Metallice u zatvoru San Quentin

Godišnjica legendarnog nastupa Metallice u zatvoru San Quentin

Europsko vijeće u četvrtak 21. marta dalo je zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora s BiH.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina je 2022. godine postala kandidat za članstvo u EU, a u maju 2019. godine dobila je Mišljenje komisije u kojem je definisano 14 prioriteta koji su podijeljeni u četiri oblasti: demokratija i funkcionisanje institucija, vladavina prava, osnovna prava i reforma javne ustanove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije