I Vučko pozdravlja odluku Europskog vijeća: Pogledajte video s Bjelašnice

3
Radiosarajevo.ba
I Vučko pozdravlja odluku Europskog vijeća: Pogledajte video s Bjelašnice
Foto: Printscreen / Vučko sa zastavom EU

Ne stišavaju se reakcije nakon odluke Europskog vijeća da da 'zeleno svjetlo' za otvaranje pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine sa EU.

Sarajevo je ukrašeno zastavicama EU, a pozitivne reakcije stižu i iz vladajućih, a i opozicionih političkih stranaka. Bosni i Hercegovini čestitale su i neke susjedne države, ali i europski zvaničnici na ovom historijskom koraku.

Otvaranje pristupnih pregovora pozdravio je s planine Bjelašnice i Vučko, maskota Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine.

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina je 2022. godine postala kandidat za članstvo u EU, a u maju 2019. godine dobila je Mišljenje komisije u kojem je definisano 14 prioriteta koji su podijeljeni u četiri oblasti: demokratija i funkcionisanje institucija, vladavina prava, osnovna prava i reforma javne ustanove.

Zasigurno je pred BiH mnogo posla, potrebno je provesti sve reforme koje od nas traži EU da bismo otpočeli pregovore za članstvo, ali i ovo je veliki korak za našu zemlju.

Evropa je NAŠA!

🇧🇦🇪🇺Evropa je NAŠA! #našastranka #nasazemlja #evropajenaša #bjelasnica🌲🌳 #zoi84sarajevo #sarajevo #vucko

Posted by Naša stranka on Friday, March 22, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije