Američki diplomata zbog Dodika traži jači angažman SAD u BiH

Radiosarajevo.ba
Američki diplomata zbog Dodika traži jači angažman SAD u BiH
Twitter / Michael C. Polt

Ugledni američki diplomata Michael Christian Polt, koji odlično poznaje prilike na našem prostoru, s obzirom na to da je bio ambasador SAD-a u državnoj zajednici Srbije i Crne Gore od 2004. do 2006. godine, pozvao je na veći angažman Sjedinjenih Američkih Država zbog aktuelne situacije na Balkanu, a posebno se bazirao na Bosnu i Hercegovinu.

Polt je na Twitteru pozvao na angažiranost SAD zbog situacije na Balkanu.

"Potrebna nam je puna angažiranost SAD u zemljama zapadnog Balkana jer je stanje kritično. Posebno u Bosni i Hercegovini, gdje Milorad Dodik poziva na disoluciju", naveo je u svom tweetu Michael C. Polt.

Polt trenutno obavlja jednu od čelnih funkcija u utjecajnom McCain Institutu za međunarodno liderstvo iz Washingtona.

Podsjetimo, na nedosljedno ponašanje Dodika upozorio je i specijalni predstavnik SAD-a za Zapadni Balkan Matthew Palmer, koji je za Glas Amerike prokomentirao Dodikovu najavu da će "kriza u BiH nestati kada nestane BiH"

Palmer za VOA: Međunarodna zajednica ne može dopustiti opstanak Dodika

Specijalni predstavnik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Matthew Palmer je komentarisao akutelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini. Posebno se osvrnuo na djelovanje člana Predsjedništva BiH i predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika. U razgovoru za Glas Amerike , Palmer je poručio: "Stav koji su g.


.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije