Američki ambasador Michael Murphy poslao poruke sa Jahorine građanima BiH

4
Radiosarajevo.ba
Američki ambasador Michael Murphy poslao poruke sa Jahorine građanima BiH
Foto: Printscreen / Michael Murphy

Američki ambasador Michael Murphy održao je danas sastanak sa predstavnicima mladih političara iz različitih političkih stranaka iz cijele BiH na Jahorini.

Nakon sastanka obratio se javnosti na press konferenciji. 

Govorio je o izborima, prilikama, i skrenuo pažnju građanima koja pitanja treba da postave kako bi izabrali promjene i nove lidere. 

Puljić otkrio šta su u UN-u pitali Vučićevog izaslanika: "Žrtve genocida će pokrenuti nestabilosti?"

Puljić otkrio šta su u UN-u pitali Vučićevog izaslanika: "Žrtve genocida će pokrenuti nestabilosti?"

Za rješavanja pitanja za opšti napredak, ambasador ističe kako promjene počinju od građana. 

"Trebate iskoristiti svaku priliku i iznijeti vlastita mišljenja. Trebate raditi zajedno i graditi uvjerenja i možete se dogovoriti da ne radite onako kako radi današnja generacija. Vi i samo vi možete birati, to je vaša odgovornost. Ne morate biti poput političara koji su bili na sceni, možete iskoristiti svaku priliku kako biste kreirali promjene i saradnju. Vlada Sjedinjenih Američkih Država stoji uz vas", kazao je, između ostalog, Murphy.

Naglašava važnost održavanja konstruktivnih razgovora, kako bi se, prije svega, "problemi koji su zajednički za sve građane rješili te kako bi se našlo najbolje rješenje".

"Ne mora da znači da će se ljudi uvijek i u svemu slagati, sve je to normalan dio demokratskog procesa. Ali ono što mora biti sigurno jeste tolerancija, volja da saslušamo i čujemo jedni druge - sve kako bismo našli rješenje i otklonili brige jedni drugih. Također, bitno je da se iznađe način kako prevazići zaostavštinu iz prošlosti koja nas vuče nazad već predugo", ističe Murphy.

Podsjetimo, glavna tema ovih dana u našoj državi jeste pitanje izbora. 

Američki ambasador u BiH Michael Murphy izjavio je ranije da bi onemogućavanje održavanja opštih izbora 2. oktobra u Bosni i Hercegovini bilo neustavno i antidejtonsko.

"Izbori su temelj demokratije. Izbori su nešto što je predviđeno članom 2. Ustava BiH. Bilo bi neustavno i antidejtonsko delovanje da neko onemogući narodu ove države njihovo pravo na izbore", izjavio je Murphy poslije sastanka sa članovima Centralne izborne komisije BiH (CIK).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije